Glasgow Rangers vill värva Larsson

Kan lämna för 2-4 miljoner

På väg till Skottland?
FOTBOLL

Mitt i den allsvenska guldstriden riskerar Malmö att tappa en av sina viktigaste kuggar.

Enligt Sportbladets uppgifter vill Glasgow Rangers köpa loss Daniel Larsson innan månadens slut.

Redan för ett år sedan fick Glasgow Rangers upp ögonen för "Larsson number 7" i Malmö FF.
Skåningarna slog ut skottarna i kvalet till Champions League efter bland annat ett drömmål av Daniel Larsson i den första matchen på Ibrox Stadium.

Och intresset har bestått. Trots att Rangers flyttats ner i fjärdedivisionen på grund av sina ekonomiska problem vill man förstärka med Malmö-anfallaren.

Vill köpa direkt

Som en konsekvens av Rangers finansiella strul fick klubben även ett värvningsförbud, men den restriktionen träder inte i kraft förrän i september. Därför satsar skottarna på att köpa Larsson redan nu.
Förutom en bra lön hoppas Rangers kunna locka med att snart vara tillbaka i den sportsliga toppen. Många räknar med att det skotska förbundet flyttar upp dem till andraligan redan nästa säsong.
Malmö FF har i tidigare lägen nobbat stora bud från utlandet för sin anfallare. Inför förra säsongen la till exempel tyska Kaiserslauten runt 18 miljoner för honom.
Men den här gången handlar det inte alls om lika stora pengar – om Rangers lyckas få loss 25-åringen lär övergångssumman ligga någonstans mellan två och fyra miljoner.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF