Guldvapnet: Psykolog – på varenda träning

”Smarta ord som vi tänker på under matcherna”

Foto: SCANPIX
TRIVS MED PSYKOLOG Malmös Miiko Albornoz är en av spelarna som trivs med att ha psykologen Sverker Fryklund i närheten daglidags.
FOTBOLL

Malmö rustar för en nervdallrande höst.

För att bli mentalt starkare han Rikard Norling tagit in en psykolog som följer träningarna.

– Det är inte värsta powerpoint-presentationen, bara smarta ord som vi tänker på under matcherna, säger Miiko Albornoz.

Landslagslägren är över för Malmöspelarna. När Rikard Norling återigen fick träna hela sin trupp mindes han ungdomens söndagsmiddagar med sin pappa.

”Fin känsla i kroppen”

– Det var det bästa som fanns för honom, medan jag mest tyckte det var löjligt. Men nu när jag har min stora familj och alla barnen så kan jag förstå honom. Det finns inget bättre än att ha alla samlade runt middagsbordet och det är samma här, säger tränaren till Malmös hemsida och lägger till:

– Det blir en fin känsla i kroppen som är angenäm.

För att den känslan ska bestå under allsvenskans slutomgångar har Norling tagit extra hjälp. Psykologen Sverker Fryklund har senaste tiden varit med på varenda träning med laget.

Norlings syfte är att centrera energin och samordna viljan. Tankarna ska inte spreta.

Miiko Albornoz är en av spelarna som varit i väg, i hans fall på U21-match, och återvänt till ”söndagsmiddagen”. Han trivs med att ha psykologen Fryklund i närheten dagligdags.

”Köra vårt eget spel”

– Det är bra när fyra matcher är kvar. Det gäller att få extra råd. Han är där och pushar på och ger oss extra energi. Ibland kommer han med några råd. Det är inte värsta powerpoint-presentationen, bara smarta ord som vi tänker på under matcherna

Dela med dig. Vad ska man tänka på?

– Nej, då hjälper jag motståndaren.

Okej. Vad blir annars viktigast för att ni ska slå Kalmar i dag?

– Självklart att vi går ut och kör vårt eget spel och tar tre poäng.