Han är MFF:s guldjoker

Norling: Det här målet kommer ge Daniel extra energi

Foto: Scanpix
efterlängtat Malmös Daniel Larsson hittade äntligen rätt efter elva mållösa matcher. ””Fantastiskt skönt”, säger Rikard Norling.
FOTBOLL

KALMAR. Förbannelsen är bruten.

Daniel Larsson hittade efter elva mållösa matcher äntligen rätt – och växer nu ut som en joker i guldracet.

– Fantastiskt skönt för Daniel. Vi är många MFF:are som är väldigt ­glada över att just han fick göra målet. Det här kommer ge honom extra energi, säger Rikard Norling efter 2–1-segern mot Kalmar.

Chanser har inte saknats. Och Daniel Larsson har sprungit precis lika mycket och snabbt som tidigare. Men han har missat så många lägen att han har börjat ifrågasättas.

Men tränare Rikard Norling har hela tiden hyllat sin forward.

– Han springer ibland nästan för två. Han har underlättat väldigt mycket för Tokelo Rantie.

Dundrade in 2–0

Fast samtidigt var Norling mycket nöjd att just ”arbetsmyran” Larsson hittade målet i går mot Kalmar FF. Efter en fin pass av Jiloan Hamad tog han emot bollen för att i nästa moment – i steget – dundra in 2–0.

– Många i MFF är väldigt glada att just Daniel gjorde mål idag. Fantastiskt kul för honom eftersom det var ett tag sedan han gjorde mål. Inför slutspurten kommer det här målet att ge Daniel extra energi. Ett mål kan betyda mycket för självförtroendet, säger Rikard Norling med ett stort leende.

Innan matchen på Guldfågeln Arena kom Daniel Larssons senaste fullträff i somras, 16 juli, hemma mot Gais.

Daniel Larsson själv njöt av säsongens fjärde mål.

– Det var ju ett tag sedan jag gjorde mål så det var fruktansvärt skönt att den gick in. Jag hann inte tänka, kanske är lättast då, säger Larsson om det distinkta skottet från straffområdesgränsen.

Har du börjat fundera på varför det inte lossnar?

– Nej. Jag har varit med ett tag och vet att man kan komma in i sådana här perioder. Men jag försöker bara jobba på och skjuta mycket på mål. Gör jag det så vet jag att bollarna till slut trillar in. Det här var skönt för mig personligen, men viktigast var att målet gav oss tre poäng.

Tre matcher kvar att spela och ni jagar Häcken. Vad tror du kommer att krävas?

– Tre raka segrar. Vi måste bara gå för nio poäng och jag tycker det ser bra ut. Sedan får vi hoppas att de andra lagen tappar poäng på vägen, säger Daniel Larsson som endast har guld i blicken.

– Vi kan inte ha något annat som målsättning. Det är nio poäng som gäller.

FAKTA

Matchens tre bästa

Daniel Larsson, Malmö FF.
Tobias Eriksson, Kalmar FF.
Tokelo Rantie, Malmö FF.

(Ulrik Sandebäck, Guldfågeln Arena)

Kalmar FF–Malmö FF 1–2 (0–2)

0–1 Ricardinho (15), 0–2 Daniel Larsson (22), 1–2 Erik Israelsson (76).

Varningar, Kalmar FF: Abiola Dauda, Emin Nouri. Malmö FF: Erik Friberg.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: 6 676.

Kalmar FF (5–3–2): Etrit Berisha – Emin Nouri, Nenad Djordjevic, Paulus Arajuuri, Ludvig Öhman, Jörgen Skjelvik (Papa Alioune Diouf 46) – Måns Söderqvist (Erik Israelsson 63), Henrik Rydström, Tobias Eriksson – Jonathan McDonald, Abiola Dauda (Sebastian Andersson 75).

Malmö FF (4–4–2): Johan Dahlin – Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Filip Helander, Ricardinho – Jiloan Hamad, Erik Friberg, Markus Halsti (Ivo Pekalski 83), Simon Thern – Tokelo Rantie (Jasmin Sudic 88), Daniel Larsson (Dardan Rexhepi 83).

ARTIKELN HANDLAR OM