I natt: "Packa era väskor. Ni ska bort!"

Banderoller med hård kritik mot Malmö FF:s styrelse

Foto: Foto: Läsarbild
I natt hängdes banderoller upp utanför Swedbank arena.
FOTBOLL

Maktkampen i Malmö FF fortsätter att utkämpas. När Malmö FF nu enligt fotbollskanalen.se beslutat att sparka Rickard Norling lät reaktionen inte vänta på sig.

I natt hängde banderoller vid stadion.

"Packa era väskor. Ni ska bort!" stod att läsa på en av banderollerna. Budskapet var riktat mot styrelsen.

När det uppdagades i natt visade en eller flera supportrar till klubben sitt missnöje. Vid stadion hade det hängts upp två banderoller med hård kritik mot styrelsen. På den ena stod att läsa att styrelsen bör "Packa era väskor. Ni ska bort!" och på den andra stod "Styrelsen hjärta Ågren. Kärlekssagan är slut!".

Maktkampen mellan tränare Norling och sportchef Per Ågren har de senaste tre veckorna varit uppenbar, och i natt fick alltså Norling stöd via banderollerna.

"Helt oacceptabelt"

Jonas Nirfalk, vice ordförande i MFF Support, suckar när Sportbladet når honom med nyheten om banderollerna.

– Det är inte något vi ligger bakom och jag har ingen aning om vem det är. Alltså, jag kan ju förstå frustrationen. Men jag tycker verkligen inte om banderollerna. Norling har vunnit supportrarnas kärlek på ett sätt som få tränare tidigare gjort. Men är man missnöjd med styrelsen ska man bli medlem och gå till årsmötet och rösta. Folk kanske inte alltid förstår. Jag förstår känslorna, men metoderna är helt oacceptabla. Jag har sett hetsen på nätet och det är inte trevligt, säger Nirfalk.

Bör Norling vara kvar?

– Alltså, jag är supporter. Jag har förtroende för tränaren tills jag inte har det längre. Problemet är att det bara är guld som räknas, det finns inget annat. Där har han (Norling) inte levererat, men han skulle kunna få mer tid. Samtidigt är alla tränare på läktaren. Hur man formerar sig har jag inga åsikter om. Vi vill ha tränare som levererar.

"Gör ett bra jobb"

Hur har Per Ågren skött det hela?

– Jag kan tycka att tystnaden är märklig. Det blir konstiga spekulationer. Rent personligt tycker jag att han kanske borde ha varit mer öppen. Det är väldigt olyckligt alltihop, säger Nirfalk.

Bör styrelsen packa sina väskor?

– Nej, det funkar inte så. Vi har en stolt förening som kommer att finnas i mer än hundra år till. Det kommer att finnas bra styrelser och mindre bra. I efterhand kan man utvärdera. Jag tycker inte att de ska packa. I grunden gör de ett bra jobb.