Jansson tackar nej till ryskt lag

”Jag vill att det ska vara rätt på alla plan”

Foto: Daniel Nilsson
Pontus Jansson.
FOTBOLL

Krylya Sovetov Samara är i stort behov av en försvarare och önskelösningen var Pontus Jansson.

Men Malmö FF:s mittback nobbade budet.

– Just nu känns det inte helt rätt, säger han till Sportbladet.

Krylya Sovetov Samara har det tungt i ryska ligan. Laget är tredje sist i tabellen och har släppt in 34 mål på 17 matcher.

Laget är på jakt efter en försvarare och ville styra upp defensiven med hjälp av Malmö FF:s Pontus Jansson.

– Min agent berättade det för mig och det är inte direkt någon klubb som man har hört talas om. Det är klart att det är smickrande att ett lag vill köpa dig och det är tydligen bra med pengar. Och ett bevis på att de vill satsa på mig, säger 21–åringen till Sportbladet.

Men Jansson väljer att tacka nej till det ryska laget.

– Jag diskuterade det tillsammans med min agent och min familj och just nu känns det inte helt rätt.

”Vill möta de bästa i Europa”

Vad känns inte rätt?

– Det känns inte rätt att hoppa på första bästa nu. Jag vill att det ska vara rätt på alla plan, men sedan kan det ju vara så att jag hamnar i den här klubben om sex månader, det vet man inte.

– Det handlar om var man vill komma med sin fotbollskarriär, att gå till Ryssland är kanske inte det bästa steget för mig just nu. Jag känner att jag fortfarande ha mer att ge och vill möta de bästa i Europa. Sedan vill jag inte tacka nej till något eller stänga några dörrar till Ryssland, absolut inte.

Du vill hellre gå till en annan liga nu?

– Det är svårt att säga. Ryssland är en liga som kommer att vara en av de bästa om några år. Det är många duktiga spelare där och det kommer att komma ännu fler sen, det är jag övertygad om.

Bjöd nio miljoner kronor

Enligt uppgifter till Sportbladet låg budet på Jansson runt en miljon euro, det vill säga nio miljoner kronor.

– Det har jag ingen aning, jag har inte snackat med någon alls. Min agent har skött allt det där, jag vet inte vilken summa de har lagt.

Hur gärna vill du flytta utomlands nu?

– Det är svårt att säga. Nu har det gått bra för mig två säsonger i rad, jag har mött bra motstånd och gjort debut i A–landslaget också, och jag har känt på den nivån och att det absolut inte är något omöjligt. Jag har känt att jag vill fortsätta möta de här spelarna varje vecka, varje match.

Vad säger du annars om intresset?

– Jag vet att det är klubbar som är på jakt efter mig, i princip från alla ligor där klubbar har varit och kollat är intresserade. Vad det är för klubbar får du prata med min agent om. Men jag vet att det är ett stort intresse.

Finns det några andra bud?

– Inte vad jag vet. Men han (agenten) har berättat att det är ett stort intresse.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Parma, Nürnberg och Twente intresserade av Jansson. Mittbacken har kontrakt med MFF till sommaren 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM