”Ber till högre makter”

Rexhepi fick äntligen starta - då skadade han sig

Foto: BILDBYRÅN
Dardan Rexhepi får behandling efter skadan.
FOTBOLL

MALMÖ. Äntligen har det lossnat för Dardan Rexhepi i Malmö.

Då förstör foten ”återkomsten”.

– Den ska röntgas på måndag. Jag ber till högre makter att det inte är något allvarligt, säger anfallaren efter 1-1 mot Öster i cupen.

Hösten 2010 slog Dardan Rexhepi igenom när han gjorde mål mot Helsingborg och sköt Malmö FF mot guldet. Det var hans första allsvenska mål i hans första allsvenska match från start.

Sedan ”försvann” stortalangen från Lund. Han har bänkats i långa perioder och bara gjort ett mål i allsvenskan sedan dess och ett i Champions League-kvalet mot Torshamn sommaren 2011.

Men nu har det lossnat för 21-åringen.

Mot Öster hemma i cupen gjorde Rexhepi sin första tävlingsmatch från start sedan någon gång 2011.

– Jag minns inte själv när det var senast, säger han.

”De var överlägsna i luften”

Och det blev mål direkt: 1-0 i den 24:e minuten.

– Deras mittförsvar var överlägset mig och ”Mange” (Eriksson) i luften. Men på fötterna hade de inte så mycket att komma med. Jag snodde bollen och chansade på att målvakten skulle lägga sig och skjuta över honom. Det gick bra, säger Rexhepi.

Det var hans tredje mål i år efter två i träningsmatcherna.

Han borde gjort ett till när han kom helt fri i den 45:e minuten.

– Det var mitt fel. Bollen ska bara in där.

Då hade redan Öster, genom Juan Robledo på hörna, kvitterat till 1-1. Resultatet stod sig tiden ut i en match där MFF hade ett klart övertag i andra halvlek men där Öster var närmast segern med ett skott i ribban och ner på mållinjen i den 83:e minuten.

Men en fotskada stör Rexhepi i ”återkomsten”.

Nu fick han utgå efter 58 minuter.

– Just nu känns det inte bra. Den ska röntgas på måndag. Jag ber till högre makter att det inte är något allvarligt, säger han.

– Jag fick det i matchen mot Odense. Så här i efterhand skulle jag inte ha lirat mot Nordsjälland sen. Men vi hade knappt några avbytare så jag fick ”ta en kula” för laget.

ARTIKELN HANDLAR OM