Norling jämför sina spelare – med svampar

MFF-tränaren levererade ny Norlingska

FOTBOLL

Rikard Norling levererade som vanligt från upptaktsträffens scen.

På norlingska, alltså.

I dag jämförde han sina spelare med svampar och primörer.

– Det bara plats för ett visst antal i korgen, sa Malmötränaren.

Rikard Norling har hyllats av författaren Björn Ranelid för sitt språk och sina metaforer.

Och vid de allsvenska upptaksträffarna brukar det alltid uppstå en spänd förväntan hos auditoriet när Malmötränaren kliver upp på scenen: vad ska han säga den här gången?

Och visst levererade Norling också på årets upptaktsträff.

”Poppar upp på sensommaren”

Konferenciern Jens Fjellström tog upp faktumet att MFF sålde två viktiga spelare mitt under säsogen i fjol, Mathias Ranégie och Jimmy Durmaz. Han menade att Malmö riskerar att råka ut för samma sak i år och ställde frågan hur man förhåller sig till det som tränare?

Han fick ett svar på klassisk norlingska:

– Man är så illa tvungen på nåt sätt. Man kan säga att i Malmö FF poppar det upp spelare hela tiden; på sensomamren brukar de poppa upp som svampar. När man plockar fina primörer finns det bara plats för ett visst antal i korgen. Och i och med att det kommer upp så fina hela tiden så är det viktigt att man tillagar dem lite fint också så man får plats för nya, sa Norling.

Sedan blev han något mer konkret:

– Jag tycker inte det är några större problem egentligen utan det måste nästan vara så. Hade vi inte haft en så fin ungdomsverksamhet hade man kanske tyckt att nu får det vara stopp och att nu får det inte försvinna fler. Men nu är det så det funkar.