”Vi måste få vila nu”

Malmö vann enkelt – men spelarna är slitna: ”Jag är ruskigt trött nu”

I serieledning Magnus Ericssons Malmö FF tog en säker 4–0-seger mot Åtvidaberg och leder allsvenskan. Men det tuffa matchandet kan ställa till problem för laget.
FOTBOLL

Trötta ben och trötta skallar.

Trots enkla 4–0 handlade eftersnacket om hur slitna Malmö-spelarna är.

– Fan, det är fyra tuffa matcher på tio dagar som jag har spelat. Så nu är jag trött, säger Magnus Eriksson.

Simon Thern och MFF är slitna efter tufft matchande.

Malmös hårda matchande med spel i både allsvenskan och Europa League testar spelarnas fysik. Mot Åtvidaberg var tanken att pressa hårt mot en mindre del av planen, så att hemmaspelarna skulle slippa springa så mycket.

”Är lite sådär”

Men planen slog slint, och i stället var det Åtvidaberg som var minst lika bra under den första halvtimmen.

– Första halvlek är lite sådär från vår sida. Men efter 2–0 så går luften ur dem. Vår första del av andra halvlek är fantastisk, säger Magnus Eriksson.

Den förre Åtvidaberg-spelaren var mannen bakom förändringen. Han gjorde 1–0 i första halvlek, och stängde matchen med sitt 2-0-mål i den 48:e minuten. Men det kostade på.

– Ja, nu är ju jag ruskigt trött. Jag vet inte var mina baksidor tog vägen. Efter en timme tog det bara stopp, jag fick sätta tryckbandage runt låret, och sen fick jag order av Rikard (Norling) att bara stå still på mittplan. Det var likadant mot irländarna i torsdags i Europa League.

Tuffa matcher

Även Erik Friberg beklagade sig över trötthet efter matchen.

– Jag förstår honom. Om jag som 23-åring känner mig så här sliten så kan du ju tänka dig hur trött han måste vara, tråkade Eriksson sin 27-årige lagkompis.

Hur slitna är ni?

– Alltså, jag tror vi har spelat fyra matcher på tio dagar nu. Tuffa matcher. Det är många av oss som har lirat mycket och dessutom har vi många skador. Nu är det viktigt att vi är noggranna mellan matcherna så att kropparna får tid att återhämta sig. Vi måste vila och köra ordentlig rehabträning dagarna efter match.

Men om ni är så här bra när ni är slitna…?

– Haha, ja… Vi är i ett bra go nu. Vi är många unga spelare med högt själv­förtroende. Vi vill ha mer, det är många matcher nu, men vi vill spela ännu fler.

ARTIKELN HANDLAR OM