Rosenberg får starta direkt

Foto: JOHAN LINDERSTAM
Åge Hareide och Markus Rosenberg.
FOTBOLL

BRADENTON. Magnus Eriksson och Markus Rosenberg på topp direkt.

Malmö spänner de offensiva musklerna i onsdagens träningsmatch mot Columbus Crew.

– Det bör helt klart vara ett hyfsat lag, säger tränaren Åge Hareide och skrattar.

Han landade i Florida sent i söndags, tränade för första gången i går och matchdebuterar för Malmö FF redan i morgon, i träningsmatchen mot MLS-laget Columbus Crew.

Det blir ingen rast och ingen ro för Markus Rosenberg.

– Men det är lika bra att komma in i det direkt, säger han själv.

”Det ser bra ut”

31-åringen får Magnus Eriksson bredvid sig på topp när nye MFF-tränaren Åge Hareide mönstrar den kanske starkaste möjliga elvan, och det är onekligen ett lag med stora offensiva kvaliteter.

– Men vi är bra defensivt också och har några riktiga kuggar där. Men visst, det är ett offensivt mycket starkt mittfält, först och främst då genom "Gische" (Molins), Forsberg och Thern, med Halsti som får ta mer defensiva uppgifter. Det ser bra ut, men nu ska vi bara få det att fungera också, säger Hareide.

Toppduon med Rosenberg och Eriksson låter spännande.

– Det är en mycket intressant uppställning! Markus har nog en bit kvar till toppformen, men Magnus var jätteduktig mot New England (1–1) och är en otroligt skicklig fotbollsspelare.

Bestämda byten

Några spelarbyten är redan bestämda.

Filip Helander kommer byta av Pontus Jansson efter 45 minuter och Zlatan Azinovic kommer då även byta av Robin Olsen i mål.

Matchen börjar 21.30 på onsdagskvällen, svensk tid.

FAKTA

Malmös startelva (4–4–2, från höger)

Robin Olsen – Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Erik Johansson, Ricardinho – Guillermo Molins, Markus Halsti, Simon Thern, Emil Forsberg – Magnus Eriksson, Markus Rosenberg

ARTIKELN HANDLAR OM