Blåste Malmö FF på 1,7 miljoner

Gav bort Ranégie – till sig själv

Foto: TT
Mathias Ranégie.
FOTBOLL

Om Mathias Ranégie spelat 45 minuter till för Udinese skulle klubben tvingats betala Malmö FF ytterligare 1,7 miljoner kronor.

Då sålde ägaren Giampaolo Pozzo svensken till engelska Watford.

Som ägs av: Giampaolo Pozzo.

Foto: AP
Giampaolo Pozzo.

Championship-klubben Watford blev ny destination för Mathias Ranégie i januari. Nu kommer nya uppgifter som skapar spekulationer om varför affären med Udinese egentligen blev av.

”Fick avskriva fordran”

– När Mathias Ranégie lämnade Udinese nu i vinter fick vi avskriva en fordran på 1,7 miljoner kronor. Det var pengar som italienarna skulle ha betalat om Mathias spelat 45 minuter till för klubben, säger Malmö FF:s vd Per Nilsson till Sydsvenskan.

Det var en klausul som skrevs in i avtalet mellan Udinese och Mamö FF 2012 som var på väg att aktiveras. Men genom att Udinese gjorde sig av med 29-åringen slipper de nu betala miljonbeloppet. Att förhandla fram affären med Watford lär knappast ha varit så svårt heller.

Flyttade över Ranégie

Udineses ägare Giampaolo Pozzo äger även Watford. Genom att flytta över Ranégie mellan sina två klubbar sparade italienaren med andra ord 1,7 miljoner kronor i en handvändning. Pengar MFF nu kan anse sig blåsta på.

ARTIKELN HANDLAR OM