”Bra spelare hittar varandra snabbt”

Foto: JOHAN LINDERSTAM
FOTBOLL

BRADENTON. Å ena sidan 0–1 mot ett bottenlag i MLS. Å andra sidan gott om goda intentioner och ett offensivt samarbete som lovar mycket mer.

– Det kommer inte vara perfekt när allsvenskan börjar heller, men bra fotbollspelare hittar varandra snabbt, säger Markus Rosenberg efter sin nypremiär i Malmötröjan.

Resultatet var ju inte det viktiga i träningsmatchen mot Columbus. Snarare intentionerna och möjligheterna, och i första halvlek de var både goda och många.

– Vi kombinerade bra offensivt och var nära igenom flera gånger, säger Rosenberg, som fick spela 85 minuter för första gången på lång tid.

– Jag försökte dra igenom hela, men sista fem kände nog tränaren att "nu får vi ta ut honom".

Precis så kände Åge Hareide.

– Det är viktigt för Markus att spela riktig fotboll, men en riktigt djup löpning mot slutet tog knäcken på honom, säger han och ler.

”Första var bra!”

Och bortsett från 0–1 på en fast situation i andra var MFF-tränaren nöjd.

– Ja, med allt utom resultatet. Samspelet mellan Magnus (Eriksson) och Markus kommer bli riktigt bra och vi sätter oss verkligen på dem i första halvlek, säger Hareide.

Magnus Eriksson håller samma linje.

– Vi har ju aldrig spelat ihop, men första var bra! Sedan blev gubben trött, vettu, säger han med en pik till nye anfallspartnern.

FAKTA

Malmös superoffensiv

Magnus Eriksson, Markus Rosenberg på topp med Simon Thern bakom, Guillermo Molins och Emil Forsberg på kanterna och Ricardinho och Miiko Albornoz som allsvenskans kanske mest offensiva ytterbackar.

ARTIKELN HANDLAR OM