Eriksson ändrar sig - stannar i MFF

Foto: Bildbyrån
Magnus Eriksson.
FOTBOLL

Malmö FF accepterade bud från ryska Rubin Kazan.

Men Magnus Eriksson, 23, väljer att stanna i Skåneklubben.

– Jag är glad över att han vill spela i MFF, säger sportchefen Daniel Andersson till MFF:s hemsida.

Malmö FF har redan tappat tre nyckelspelare sedan guldet 2013 - Johan Dahlin, Jiloan Hamad och Erik Friberg har försvunnit.

I går bekräftade MFF att klubben accepterat ett bud på Magnus Eriksson, enligt uppgifter till Sportbladet var den ryska klubben redo att betala runt 19 miljoner kronor för anfallaren.

”Blev lockad av spel i den ryska ligan”

Men det blir ingen flytt - 23-åringen har bestämt sig för att stanna i Skåne.

– Allt gick mycket snabbt och jag blev lockad av spel i den ryska ligan men när allt sjönk in kändes det rätt att vara kvar i Malmö. Jag trivs både i föreningen och i staden och ser de utmaningar som väntar under 2014 som väldigt inspirerande med Europaspel och med allt vad det innebär, säger Eriksson till MFF:s hemsida.

– 2013 var ett fantastiskt år både för laget och för mig personligen och jag hoppas på ett än bättre 2014. Jag är tacksam för att MFF gav mig tillåtelse att få lämna för Rubin Kazan, men innerst inne kändes det inte helhjärtat. Det är till 100 procent mitt eget beslut där kärleken till Malmö vägde över. Jag är även tacksam för att min agent gav mig den här chansen.

”Det är bra för oss”

Sportchefen Daniel Andersson är nöjd att anfallaren stannar i klubben.

– Magnus var drivande för att få spela i Rubin Kazan och då det var ett acceptabelt bud som de la fram valde vi att acceptera det. Nu på morgonen fick jag ett samtal från Magnus där han informerade mig om att han har ändrat sig. Jag är glad över att han vill spela i MFF och är övertygad om att det är bra för oss, säger Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM