Cetinkaya: Tror inte Hareide var nykter

Foto: BILDBYRÅN
Cetinkaya, Olsen och Hareide.
FOTBOLL

Robin Olsens eventuella flytt till Turkiet sågades av MFF-tränaren Åge Hareide.

”Vad ska han till Turkiet och göra? I en klubb där nere?”

Det utspelet gör agenten Hasan Cetinkaya rasande.

– Jag tror inte Åge Hareide var nykter när han pratade om Robin, säger Cetinkaya.

I går rapporterade Sportbladet att Malmö FF hade mottagit ett bud på målvakten Robin Olsen. Turkiska Mersinspor hade erbjudit fem-sex miljoner kronor – och 24-åringen är sugen på en flytt.

– Det är sjukt svårt för en målvakt att komma ut, även om jag har sålt iväg två tidigare. Så jag förstår att Robin vill ta chansen nu, sa agenten Hasan Cetinkaya.

Malmö FF:s tränare Åge Hareide har ingen förståelse för att Olsen vill lämna klubben. Han sågar en flytt till Turkiet.

– Jag har pratat med Robin. Vad ska han till Turkiet och göra? I en klubb där nere?, säger han till Kvällsposten.

”Går ut och pratar skit”

Uttalanden som gör agenten Hasan Cetinkaya skogstokig.

– Jag tror inte Åge Hareide var nykter när han pratade om situationen med Robin. Han har inte koll på fotbollen utanför Skandinavien. Han går ut och pratar skit om Turkiet och Kina, han snackar om att spelare går till mittenklubbar och sedan kommer tillbaka, aldrig blir något, säger Cetinkaya.

– Har han koll på att landslagsmålvakterna Andreas Isaksson och Johan Dahlin spelar i två mittenklubbar? Sedan attackerar han även Kina. Har han inte koll på att Tobias Hysén gör det bra i Kina och spelar för landslaget? Jag hoppas att hans sportchef tar tag i det och ställer honom mot väggen. Han ska vara glad att han har ett jobb i Sverige och borde hålla tyst, och fokusera på sitt lag.

”Han har fått den summan han ville ha”

I intervjun med Kvällsposten menar Hareide att Mersinspor inte kan mäta sig med Malmö FF. Och han är inte alls nöjd med budet som MFF har fått på Olsen.

– Det har varit en diskussion om det, men vi kan inte acceptera ett skambud på en av Sveriges bästa målvakter, säger Hareide.

Enligt agenten Hasan Cetinkaya är det en lögn. MFF har fått de pengarna de begärt.

– Saken är den att jag frågade sportchefen Daniel Andersson om prislappar när det gäller både Miiko Albornoz och Robin Olsen. Han sa vad han skulle ha för Miiko, han fick de pengarna. Jag frågade vad han skulle ha för Robin Olsen, och han har fått den summan som han vill ha. Men de gnäller ändå, säger Cetinkaya.

– De ska inte gå runt och snacka om skambud hit och dit. Jag är besviken på att de går ut i media i stället för att prata med mig.

MFF:s sportchef Daniel Andersson vill inte uttala sig.

”Inga kommentarer”, svarar han i ett sms.