”Domaren är oskicklig – är en solklar straff”

Häckens ilska efter tappet

1 av 5
FOTBOLL

Häcken tappade 1-3 till 3-3.

Efteråt ilsknade tränaren Peter Gerhardsson till mot en utebliven straff.

– Är domaren skickligare är det straff, nu var han oskicklig, säger han till C More.

Häcken gjorde en strålande insats i den första halvleken mot serieledarna Malmö FF och ledde med 3-1 efter mål av Simon Gustafsson, Samuel Gustafson och Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Men efter paus kom MFF tillbaka. Efter två snabba mål av Emil Forsberg och Isaac Kiese Thelin var det kvitterat.

”Väldigt konstigt”

Häcken hade dock lägen på slutet och ville ha straff efter att inhopparen Alexander Jeremejeff dragits ner av Johan Hammar.

– Det är definitivt ett tilltag, han tar honom runt kroppen och trycker ner honom. Det ska definitivt vara en avblåsning, säger C Mores expert Pelle Blohm.

Domaren valde dock att fria helt, vilket retade Häckens tränare Gerhardsson.

– Det såg väldigt konstigt ut, men från min position är det väldigt svårt att se. Vi får kolla sedan, sa tränaren först men fick sedan se situationen och blev då rejält irriterad.

– Det är en solklar straff. Är domaren skicklig är det straff, nu var oskicklig, tack, sa Gerhardsson och lämnade intervjun.

Alexander Jeremejeff håller med sin tränare tränare – förutsätt att det skedde innanför straffområdet.

– Jag såg att han (Hammar) tittade boll och att han förmodligen skulle missa, så jag ställde mig bakom och tänkte att han skulle riva ner mig. Och det var ju så det blev. Enligt min mening var det straff eller frispark, säger han till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM