Malmö FF:s bäste till attack mot 'Chippen'

1 av 3
FOTBOLL

MALMÖ. MFF:s Anton Tinnerholm varnades och missar nu den eventuella guldmatchen på Friends nästa vecka.

Efteråt skyllde han allt på "Chippen".

– Han filmar, menar högerbacken.

Det var i 66:e minuten som domaren Andreas Ekberg drog fram det gula kortet efter en duell mellan Tinnerholm och Christian "Chippen" Wilhelmssson.

Det innebär att Malmö FF:s högerback är avstängd nästa vecka när SM-guldet kan säkras på Friends i Stockholm.

Efteråt var Tinnerholm, som utsågs till matchens bästa spelare, irriterad på "Chippen".

– Det var jag. Jag la en hand på hans axel och han ramlade direkt. Han är rutinerad och har varit med förut. Det är tråkigt att domaren går på det och att jag blir avstängd mot AIK.

Han filmade menar du?

– Ja.

”Jag blir irriterad”

Vad tycker du om det?

– Jag blir irriterad. Men han har varit med förut, som sagt. Det är tråkigt att jag missar en sådan match som mot AIK. Jag åker ändå med upp och stöttar laget så mycket som möjligt, säger Anton Tinnerholm.

Sportbladet kunde inte få tag på Christian Wilhelmsson efter matchen eftersom han inte skulle åka med bussen utan stanna kvar i Malmö. Men tränaren Anders Lindroth försvarar stjärnan:

– Det vete fasen om han ramlar för lätt. Det är ju jävligt mycket armar och händer som drar i honom också. Många gånger är det frispark. Det är Christians skicklighet som gör att de börjar dra i honom och det är klart att han faller då, säger Anders Linderoth.

Malmö vann matchen med 4-1 efter tre mål av Emil Forsberg och leder just nu allsvenskan med elva poäng men med en match mer spelad än tvåan Elfsborg.