MFF förhandlar med landslagsman

Yoshimar Yotún bekräftar - MFF nekar

Yotún i match mot Englands Cahill och Johnson i våras.
FOTBOLL

Han har ett 30-tal landskamper på meritlistan för Peru, nu hävdar vänsterbacken Yoshimar Yotún att han är klar för Malmö FF. Men de regerande mästarna själva förnekar till att något ska vara klart.

I onsdags blev Tobias Sana klar för Malmö FF. Nu ska Yoshimar Yotún, 24, vara nästa spelare på väg in. I alla fall om man ska tro honom själv då han under gårdagskvällen skrev på Twitter att han är klar för MFF. Men Malmö själva dementerar att något ska vara klart mena tt förhandlingar pågår.

– Det stämmer. Vi för diskussioner, men det finns inget som är klart i dagsläget, säger sportchefen Daniel Andersson till Sydsvenskan och fortsätter:

– Det är en duktig spelare som har värdefull erfarenhet från spel med landslaget. Han har gjort 32 landskamper för Peru och har precis de egenskaper som vi söker.

Kan bli klar snart

Yotún är en offensiv vänsterback och vänstermittfältare med 32 landskamper för Peru. Han liknas mycket vid den förre vänsterbacken Ricardinho som lämnade i december. En affär ska dock vara nära med Yotún, till vardags i Sporting Cristal i Peru, men Andersson vill inte bekräfta något.

– Kommer vi överens så kommer han hit, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM