Malmö FF värvar från Wales

Jo Inge Berget klar från Cardiff

FOTBOLL

Norrmannen Jo Inge Berget, 24, är nästa spelare in i Malmö FF. Han ansluter från Cardiff City och har nu skrivit på ett kontrakt över tre år med MFF.

– Jag tror att min spelstil kommer att passa in i laget, säger han.

Malmö FF fortsätter att förstärka laget inför stundande säsong. Under måndagen presenterades mittfältaren Jo Inge Berget som kommer närmast från walesiska Cardiff City.

– MFF är ett spelande lag som inte vill slå långbollar, utan vill ta sig fram genom att hålla bollen på marken och spela en underhållande fotboll. Det är just en sådan fotboll som jag förespråkar. Jag tror att min spelstil kommer att passa in i laget, säger han i ett pressmeddelande.

Berget är en offensiv mittfältare som kan användas både på mittfältet och i anfallet. Han har gjort tre a-landskamper för Norge och gjorde ett inhopp i Premier League förra våren för Cardiff.

Varit utlånad till Celtic

Berget lämnade redan som 18-åring norska Lyn för spel i Udinese utan att lyckas. Efter att sedan ha återvänt till Norge gjorde han 23 mål på 89 matcher för Molde innan det sedan bar iväg till de brittiska öarna och Cardiff. Där blev det snålt med speltid och i höstas var han utlånad till Celtic där det bara blev fyra inhopp.

– Jag vet att MFF har stora förväntningar på sig, men det är ingenting nytt om man jämför med vad jag gjort tidigare. Nu gäller det för oss att återupprepa förra årets resa och jag ska göra mitt för att ta en plats i laget.

Sportchefen Daniel Andersson om sitt senaste nyförvärv:

– Jo Inge Berget är en offensiv spelare som kan användas i flera olika positioner. Han är snabb, spelskicklig och bidrar med både mål och assist. Vi var intresserade av honom redan förra vintern innan han gick till Cardiff och ser fram emot att nu få se honom i MFF.

ARTIKELN HANDLAR OM