Hareide lugnar fansen efter försäljningarna

...och tränaren lovar några nyförvärv

Foto: BILDBYRÅN
Tränaren Åge Hareide.
FOTBOLL

Sex spelare har försvunnit från Malmö FF:s guldtrupp.

Men tränaren Åge Hareide är lugn.

– Jag fruktade att fler skulle lämna, säger han.

Malmö FF har dominerat i svensk fotboll de senaste två åren, och spel i Champions League lockade till sig ögon från europeiska klubbar.

I mitten av november skrev Sportbladet att MFF riskerade att tappa flera spelare från guldtruppen. Sedan dess har sex tongivande spelare försvunnit.

”Då måste vi ta det”

I dag blev Isaac Kiese Thelin för Bordeaux. Innan dess har Markus Halsti, Ricardinho, Simon Thern, Magnus Eriksson och Emil Forsberg lämnat MFF.

– Vi visste att det skulle bli problematiskt att behålla Halsti och Ricardinho, det blir så när det handlar om nya kontrakt när man har passerat 30 år. Man vill gärna ha ett avslutande bra kontrakt. Forsberg, Magnus och Isaac har ju kommit utomlands efter att ha gjort väldigt bra i från sig. Man måste värdera när man ska sälja dem. Nu var pengarna okej, då måste vi ta det. Jag tycker att det är rätt, spelarna vill bort, spelarna vill spela i en annan liga med mera pengar. Då måste vi bara hitta nya. Det tycker jag vi gjort bra, och vi har fler på väg in också, säger tränaren Åge Hareide.

Har fler spelare försvunnit än vad du trodde?

– Nej, faktiskt inte. Jag fruktade för Robin och Filip Helander också, att vi kunde få ännu mer spelare som skulle lämna. Då hade det blivit väldigt tungt. Vi har mycket kvalite i laget, och vi har hämtat in många duktiga spelare. Vi fick in Jo Inge Berget och så får vi in Tobias Sana, och så jobbar vi hårt för att få in fler. Jag tror vi kommer få ett slagkraftigt lag.

”Stenkoll på situationen”

Hur många spelare till blir det?

– Vi måste helst få in en mittfältare till, så vi har bra täckning där. En som kan spela både ytter och centralt. Och en försvarare som är mångsidig, då börjar det se bra ut.

– Det blir mycket rykten. Vi kan inte säga något förrän vi vet något. Det jag vet är att Daniel har stenkoll på situationen, det är betryggande för mig.

Det blir ett par nyförvärv till?

– Absolut, absolut.

Får du behålla den truppen du har nu?

– Ja, det hoppas jag. Att vi kan dra ett streck nu. Vi drar till USA den 3 februari och reser med ett lag som spelar i Malmö FF, fram till sommaren i alla fall.

Två spelare som Malmö FF nog gärna ser i truppen är Twentes Rasmus Bengtsson och Magnus Wolff Eikrem, som är Bosman.

ARTIKELN HANDLAR OM