MFF värvar mittfältare

Eikrem klar för Malmö

FOTBOLL

Malmö FF har nu gjort klart med sin andra norrman på kort tid. Det är mittfältaren Magnus Wolff Eikrem som skrivit på för klubben.

"Jag vill hjälpa MFF att bli ännu bättre än ifjol", säger Magnus Wolff Eikrem i ett pressmeddelande.

För en vecka sedan gjorde Malmö FF klart med norske Jo Inge Berget från walesiska Cardiff City. Under måndagen gjorde klubben klart med ännu en norrman, som senast spelade i Cardiff City. Detta sedan Malmö FF deklarerat att Magnus Wolff Eikrem skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

"Anledningen till att det blev MFF är främst för att det är den största klubben i Skandinavien just nu, så egentligen var det ett ganska enkelt val", säger Wolff Eikrem i ett pressmeddelande.

Sex matcher i Premier League

Innermittfältaren kommer precis som Jo Inge Berget gratis till klubben. Detta då han bröt sitt kontrakt med Cardiff City i december.

Den 25-årige mittfältaren har gjort 14 A-landskamper för Norge och spelade som ungdomsproffs i Manchester United. Efter sejourer i Molde och Heerenveen köptes han i januarifönstret 2014 till Cardiff City. I den walesiska klubben blev det under fjolårssäsongen sex matcher i Premier League, varav en från start. Under årets säsong har hann gjort tre inhopp i Championship.

"Jag är en vinnare"

Sportchef Daniel Andersson kommenterar värvningen så här:

"Blicken för spelet och passningsskickligheten är hans allra mest utmärkande egenskaper, men han har både offensiva och defensiva kvaliteter och är en tvåvägsspelare på mittfältet."

Norrmannen säger även i pressmeddelandet att det är guld som gäller för Malmö FF även nästa säsong.

"Jag vill hjälpa MFF att bli ännu bättre än i fjol. Det är en tuff uppgift men vi måste ta oss an den och jag är en vinnare som älskar att vinna och går inte för någon andraplats."

FAKTA

Malmös nyförvärv och förluster

Spelare in:

Oscar Lewicki (Häcken), Erik Andersson (Landskrona), Tobias Sana (Ajax), Jo Inge Berget (Cardiff City) och Magnus Wolff Eikrem (Cardiff City).

Spelare ut:

Petter Thelin (avtal förlängs inte), Ricardinho (avtalet löper ut), Simon Thern (Heerenveen), Magnus Eriksson (Guizhou Renhe), Matias Concha (slutar), Emil Forsberg (RB Leipzig), Markus Halsti (DC United) och Isaac Kiese Thelin (Bordeaux).

ARTIKELN HANDLAR OM