Malmö värvar landslagsman

Yoshimar Yotún klar för Malmö FF

FOTBOLL

För andra dagen i rad har Malmö gjort klart med ett nyförvärv. Efter en längre tids rykten presenterades till slut peruanen Yoshimar Yotún under tisdagen.
"När jag fick höra om MFF:s intresse kunde jag inte tacka nej", säger Yoshimar Yotún i ett pressmeddelande.

Foto: Foto: TT
Yoshimar Yotún klar för Malmö FF

I förra veckan presenterade Malmö FF Jo Inge Berget. I går kom nästa nyförvärv, detta när klubben offentliggjorde värvningen av Magnus Wolff Eikrem. I dag presenterade de regerande mästarna ännu ett nyförvärv. Det är peruanen Yoshimar Yotún som tidigare har ryktats till klubben som skrivit på ett kontrakt.

Den 24-årige vänsterbacken som gjort 34 landskamper för Peru har skrivit på ett treårskontrakt med Malmö FF och kommer att bära nummer 13.

Yotún kommer närmast från den inhemska ligan och regerande mästarlaget Sporting Cristal, tidigare har han även spelat i den brasilianska ligan för Vasco da Gama. Han beskrivs som en teknisk och spelskicklig försvarare med en offensivt orienterad spelstil.

"Malmö FF är en stor klubb"

Sportchef Daniel Andersson kommenterar värvningen så här, i ett pressmeddelande.

"Yoshimar Yotún är en spännande spelare. Med sin snabbhet och teknik har han goda förutsättningar att bli en viktig spelare i Allsvenskan och i Europaspelet. Det blir en omställning att flytta till ett nytt land och en ny kontinent, men vi ska göra allt för att han och hans familj ska trivas så att han så fort som möjligt kan visa sina kvaliteter fullt ut."

Enligt spelaren själv var det inte någon tvekan när Malmö visade intresse för honom.

"Malmö FF är en stor klubb som vann ligan förra året och spelade i Champions League. Det är viktigt för en spelare att spela i en klubb som kämpar om titlar. När jag fick höra om MFF:s intresse kunde jag inte tacka nej då det är en väldigt bra möjlighet för mig och min utveckling som fotbollsspelare."

FAKTA

Malmös nyförvärv och förluster

Spelare in:

Oscar Lewicki (Häcken), Erik Andersson (Landskrona), Tobias Sana (Ajax), Jo Inge Berget (Cardiff City), Magnus Wolff Eikrem (Cardiff City) och Yoshimar Yotún (Sporting Cristal).

Spelare ut:

Petter Thelin (avtal förlängs inte), Ricardinho (avtalet löper ut), Simon Thern (Heerenveen), Magnus Eriksson (Guizhou Renhe), Matias Concha (slutar), Emil Forsberg (RB Leipzig), Markus Halsti (DC United) och Isaac Kiese Thelin (Bordeaux).

ARTIKELN HANDLAR OM