PL-stjärnans hyllning till Malmö FF

Hangeland: ”Åge är en fantastisk tränare”

1 av 2
Brede Hangeland i nya Crystal Palace-tröjan.
FOTBOLL

LONDON. Age Hareide har satt en norsk prägel på sitt Malmö FF med sina värvningar i vinter.

Inte heller Premier League-veteranen Brede Hangeland har missat MFF:s framgångar.

– Det är väldigt imponerande, säger norrmannen till Sportbladet.

Premier League-veteranen Brede Hangeland, 33, gör sin åttonde säsong på de brittiska öarna.

Sju av dem åren spelade han för Fulham, men när laget åkte ur den engelska högstaserien i fjol bytte norrmannen klubb för fortsatt spel i Premier League.

Numera huserar Hangeland hos Crystal Palace, där han startat hälften av lagets ligamatcher.

När Sportbladet träffar på norrmannen efter 90 minuter på bänken i dagens match mot Everton får han kommentera hur norsk fotboll mår i dag.

– Det är i alla fall bättre i dag än det varit på länge. Det har varit ett par mörka år. Nu har vi förhoppningsvis ett par intressanta spelare på väg fram.

”Malmö blir attraktivt”

Två av dessa norska spelare har skrivit på för Malmö FF i vinter. Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem ska försöka hjälpa den svenska mästarklubben till nytt SM-guld och nytt spel i Champions League.

Hangeland är imponerad av vad Malmö framgångar de senaste åren.

– Det är väldigt starkt det Malmö lyckats med. Det är svårare än någonsin för de skandinaviska lagen att ta sig ute i Champions League, så det är väldigt imponerande. Nu handlar det om att bygga vidare på den grund man lagt och ta det vidare.

Två av dina landsmän har anslutit nu i januari...

– Ja, det är klart att när de gör det så bra blir det attraktivt att komma dit. Förhoppningsvis kan det också bli ett ökat intresse för norska spelare. Faktum är att Danmark och Sverige varit längre fram än Norge de senaste åren.

”Sverige ett fint land”

Och det är en norsk boss som styr skutan. Hur ser på hans tränargärning?

– Åge är en fantastisk tränare. Det han gjort hos Malmö talar för sig självt. Jag hade honom i det norska landslaget för ett par år sedan. Då gick det väl inte så bra men spelarmaterialet var också ett helt annat än vad det är i dag.

När du är klar här i England, kan det bli aktuellt med en återförening med Hareide i MFF?

– Nä, så blir det nog knappast. Jag har spelat i Malmö, de har en fin arena, och Sverige är ett fint land. Men när jag har gjort mina år i England blir det nog Norge för min del.

Hangelands kontrakt med Crystal Palace löper ut i sommar.

ARTIKELN HANDLAR OM