Malmö FF tvingas minska ståplats

Bortaläktaren begränsas samtidigt från 1900 till 1000 platser

FOTBOLL

Malmö FF tvingas minska sin ståplats i hemmamatchen mot Hammarby den 20 april med 1500 platser. Samtidigt nästan halveras bortasektionens kapacitet.

Detta efter ett beslut av polisen, som anser att båda klubbarna brustit i sina matcher mot AIK respektive Djurgården.

Malmö FF:s ståplatsläktare på Swedbank Stadion har en kapacitet på 5500.

Idag kom beslutet av den begränsas till 4000 i det allsvenska mötet med Hammarby den 20 april.

Anledningen är bengaler och trängsel under hemmamatchen mot AIK.

"I förra veckan informerade vi om att vi fått indikationer från polisen att de säkerhetskrav som ställs på oss som arrangör inte uppfylldes på vår ståplatsläktare under matchen mot AIK," skriver MFF på sin hemsida.

Polisen har nu gett tummen ner och klubben ställer sig bakom.

"Med den begränsningen hoppas vi att vi som arrangör tillsammans med våra supportrar kan skapa en upplevelse i matchen mot Hammarby, där alla känner sig trygga och säkra", skriver MFF fortsatt.

Bortaläktaren begränsas också

Men det är inte bara Malmö FF:s supportrar som berörs av polisens beslut.

Samtidigt begränsas bortasektionen kraftigt. Istället för 1900 platser för Bajenfansen, blir maxkapaciteten istället 1000 den matchen.

"Under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF den 13 april 2015 förekom likaså brister i ordning och säkerhet med otillåten pyroteknik i stor omfattning på Hammarby-supportrarnas läktarsektioner," avslutar polisen i sin motivering (läs hela nedan).

FAKTA

Polisens motivering

"Under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Malmö FF och AIK som spelades den 9 april 2015 förekom brister i den ordning och säkerhet som arrangören ansvarar för.

På ståplatsläktaren för MFF: s supportrar befann sig, enligt arrangörens uppgifter, 5 500 personer. I evakueringsgångarna, som under matchen också var utgångsposition för släcknings- och sjukvårdspersonal, befann sig så mycket publik att vägarna bedömdes som näst intill blockerade. Detta hade i händelse av olycka avsevärt försvårat en räddningsinsats på läktarsektionen. Vidare förekom otillåten pyroteknik i stor omfattning, med en ökad risk för allvarliga olyckor.

Under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF den 13 april 2015 förekom likaså brister i ordning och säkerhet med otillåten pyroteknik i stor omfattning på Hammarby-supportrarnas läktarsektioner."

Ulf Sempert /Polismästare – Kommenderingschef