Förd till sjukhus efter MFF-seger

”Hade hjärtklappning”

1 av 4
FOTBOLL

MALMÖ/STOCKHOLM. Två gånger under första halvlek mot Hammarby kontrollerades Robin Olsens puls innan målvakten fick klartecken att fortsätta spela.

– Han kände sig snurrig och hade hjärtklappning, säger Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson till Sportbladet.

Enligt Sydsvenskan fördes 25-åringen sedan till sjukhus för ytterligare undersökningar efter 3-1-segern.

Robin Olsen spelade, med förra säsongens imponerande insatser, sig hela vägen in i den svenska landslagstruppen. 25-åringen är en av Malmö FF:s viktigaste spelare men scenerna under den första halvleken hemma mot Hammarby väcker frågor.

Drygt 20 minuter in i matchen var MFF:s personal framme och kontrollerade pulsen på Olsen. Efter en halvtimme bröts sedan spelet när läkare var inne med stetoskop för att undersöka målvakten.

Fortsatte spela

– Han kände sig snurrig och hade hjärtklappning. Han kände det nästan direkt i början på matchen, säger Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson till Sportbladet direkt efter matchen.

– Han hade en obehagskänsla och hade svårt att andas.

Trots scenerna fick Olsen klartecken att fortsätta spela efter att man hade konstaterat att målvakten hade nästintill full syresättning hela vägen ut i fingertopparna.

Undersökt på sjukhus

– Han låg på 98-99 procent där och hjärtat gick ner i halvtid. Men han mår inte riktigt bra.

Efter matchen lämnade Robin Olsen arenan utan att prata med pressen.

– Han mådde inte bra och har åkt hem, säger presschefen Peter Åhlander.

Enligt Sydsvenskan ska Olsen inte åkt hem utan undersöktes på måndagskvällen på sjukhus. Tidningen rapporterar att Pär Herbertsson åkte direkt till akuten med Robin Olsen efter matchen.

– Han mår inte helt hundra, så vi följer upp det under kvällen samt morgondagen och ser hur han har det. Vi måste ta fler tester för att utesluta saker. Det kan behövas ett par ytterliga tester för att säkerhetsställa, säger Wilner Registre, naprapat i Malmö FF, till tidningen.

Sydsvenskan: Är det hjärtat man vill kolla?

– Det stämmer att vi tittar på det redan i kväll. Det är hjärtat vi vill titta på och utesluta. Men det finns inget just nu att säga.

Malmö FF vann matchen med 3-1.

FAKTA

Uppdatering från MFF:s hemsida:

- Det vi gjorde var att vi satte en så kallad saturationsmätare på Robin för att mäta hur bra syresättning han hade och hans hjärtslag. Mätningen visade att han hade bra syresättning och vi undersökte även om hans blodtryck och om han hade feber - men det hade han inte, utan alla testerna var bra. Dessa undersökningar gjorde vi på planen i den första halvleken, i halvtid och även efter matchen men vi hittade inget, berättar MFF:s lagläkare Pär Herbertsson.

Vad fick ni för signal av Robin när han kallade ut er på planen?

- Att han kände sig lite yr, hade svårt att andas och att hans hjärta slog fort. Alla mätningar som vi gjorde visade att han fick luft och att hans hjärta slog normalt. Vi gjorde därför bedömningen att allting fungerade som det skulle och dessutom hade han ingen feber. Vi fick inte något utslag på de objektiva testerna utan de visade bra resultat.

- Vi kommer att ha Robin under uppsyn de närmsta dagarna för att se hur det hela utvecklar sig, avslutar Herbertsson.

Källa: www.mff.se