HBK kommer – då minskar MFF ståplats

Mästaren minskar kapaciteten på Swedbank

Foto: TT
Hammarby fick minskad ståplats på Swedbank.
FOTBOLL

När Hammarby gästade tvingades Malmö FF minska ståplats efter beslut av polis.

Nu minskar klubben kapaciteten med 500 platser på eget initiativ.

– Efter varje match under våren kommer vi vidare att göra en utvärdering och ta beslut om vi skall öka eller minska antalet, skriver klubben på sin hemsida.

Malmö FF tvingades minska sin ståplats i hemmamatchen mot Hammarby den 20 april med 1500 platser. Samtidigt nästan halverades bortasektionens kapacitet.

Detta efter ett beslut av polisen, som ansåg att båda klubbarna brustit i sina tidigare matcher mot AIK respektive Djurgården bland annat gällande pyroteknik.

Men i Malmö FF:s fall också på grund av trängsel, och nu tar klubben initiativet att minska kapaciteten även när laget möter Halmstad härnäst.

"Inga tillägg av polisen"

– Malmö FF har inte fått några tillägg av polisen till grundvillkoren för antalet personer på ståplats för matchen mot Halmstad BK. Malmö FF har sedan några år tillbaka begränsat antalet till 5 500 på ståplats men med erfarenhet från tidigare matcher i år kommer vi att sälja 5 000 biljetter till matchen mot Halmstad för att garantera att vi kan uppfylla de krav som åligger oss som arrangör gällande säkerhet, skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

Den regerande allsvenska mästaren meddelar också att en utvärdering kommer att göras inför varje hemmamatch under våren för att ta ett beslut om kapaciteten ska ökas eller minskas.