’Kommer bara att bli bättre’

MFF målgladast i serien – trots brända chanser

levererar Jo Inge Berget (mitten) har all anledning att le. Norrmannen har gjort fem mål på sex matcher. Ändå är Malmös anfallsspel långt ifrån perfekt så här långt.
FOTBOLL

Seriens målgladaste lag.

Trots att anfallsspelet är långt ifrån perfekt.

– När vi kan spela bra tillsammans så vet vi att vi har mycket mer att gå på, säger Jo Inge Berget, 24.

I fjol var han utfryst och petad i Cardiff. Utlåningen till Celtic var inte heller någon höjdare.

Men i Malmö är Jo Inge Berget stekhet.

Fem mål på sex matcher och norrmannen leder nu den allsvenska skytteligan och Malmö har gjort flest mål i allsvenskan.

– Jag gjorde inte så många mål i fjol, jag sparade dem till i år i stället. Det blev många matcher i vinter, och rätt så många mål hittills, säger han.

Ändå är det mycket som inte klickar. Mot Halmstad hade MFF 23 avslut, 13 mot mål. Men få riktiga farligheter. Samar­betet mellan Berget och Markus Rosenberg var långt ifrån hundra­procentigt.

Letar målformen

– Det är lite som det har varit hela året, det har gått lite upp och ner. Men vi har inte spelat så många matcher tillsammans, så samspelet kommer bara att bli bättre och bättre. Vi förstår mer och mer hur den andre rör sig.

Ändå positivt att ha gjort flest mål i serien trots att anfallsspelet inte fungerar?

– Ja, absolut. När vi kan spela bra tillsammans så vet vi att vi har väldigt mycket mer att gå på. Men vi kommer till många chanser redan nu, och det har vi gjort i de flesta matcherna. Det hjälper mig, får jag många chanser ökar möjligheterna att jag ska göra mål.

Markus Rosenberg letar både efter ett bättre samarbete med Berget, och sin egen målform. Sex avslut på mål, men noll i målkolumnen.

”Bollen vill inte in”

– Det är alltid surt att inte göra mål när jag har chanserna, men de kommer väl. Jag har några chanser i dag som jag bara ska sätta, det är inte hundra ännu.

Vad är det som saknas?

– Äh, ibland sitter den, ibland inte. Jag har ett par bra avslut, och tittar vi på alla matcherna i år så har jag haft bollar på mållinjen, jag har missat en straff, träffat ribban och stolparna. Men det har varit en sån start på säsongen, bollen vill inte in. Men ändå har vi vunnit och leder serien, så då tänker jag inte så mycket på det.