Ger ”mirakelelvan” förtroende på nytt

Behåller samma startelva: ”Skön energi”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Succé mot Salzburg i onsdags.

Nu kan Sportbladet avslöja att Åge Hareide ger ”mirakelelvan” fortsatt förtroende i stormatchen mot IFK Göteborg.

– Vi har med oss en grymt skön energi, säger Anton Tinnerholm.

Malmö FF har haft en stor spelaromsättning under sommaren, tränare Åge Hareide har tvingats laborera med sina startelvor och de regerande mästarna har hamnat på efterkälken i guldstriden.

Men i onsdags kom formbeskedet.

Seger, 3-0, mot Red Bull Salzburg och därmed avancemang till Champions League-playoff.

– Det ger oss en rejäl skjuts framåt. Det blir lite som att man får tillbaka tron på sig själv. Vi vet vad vi kan göra i våra bästa stunder. När vi når upp till den nivån är det inget lag i Sverige som kan stoppa oss, säger Anton Tinnerholm.

”Måstematch”

Nu väntar en ny stormatch, mot IFK Göteborg, och enligt Sportbladets uppgifter väljer Åge Hareide att ge ”mirakelelvan” fortsatt förtroende.

– Det känns som att vi börjar hitta varandra mer och mer för varje dag som går, både på och utanför planen. Då blir det lättare att utnyttja varandras styrkor, säger Tinnerholm.

MFF är sju poäng bakom ”Blåvitt” i tabellen.

– Ja, så det här är lite av en måstematch för oss.

Hur mycket kollar ni på tabellen?

– Klart man kollar på den, alla som säger något annat ljuger. Vi vet hur tabellen ser ut, vi vet att vi behöver tre poäng och det ska vi se till att ta, säger Tinnerholm.

”Brinner för det här”

Det ser ut att bli fullsatt på läktaren: Runt 22 000.

– Grymt kul! Vi hade en urladdning i onsdags så det blir fint med en ny publikmatch direkt. Det är sådana här matchen man vill spela hela tiden. Det är det här man brinner för.

Vad talar för er?

– Att vi har med oss en grymt skön energi från Salzburg-matchen. Vi vet att det kommer bli grymt tufft, men vi känner oss starka, säger Anton Tinnerholm.