”Salzburg är bättre än Celtic”

Hareides utspel inför matchen i Glasgow

Foto: TT, BILDBYRÅN
FOTBOLL

MALMÖ. Två dagar kvar till första playoffmatchen till Champions League mellan Celtic och Malmö.

Då hävdar Åge Hareide:

– Salzburg är ett bättre lag än Celtic. Jag menar faktiskt det.

I dag gjorde Malmö FF sin sista träning på Swedbank stadion före avfärden till Glasgow i morgon och första playoff-matchen till Champions League mot Celtic på onsdag.

Det blir andra gången Åge Hareide ställs mot de skotska mästarna i ett playoff till Champions League. Första gången var med Helsingborg 2012.

Inför lottningen då hade Hareide ett önskemål: ”Celtic, thank you”.

Men skottarna slog ut HIF ändå.

Hareide har dock inget emot att möta Celtic igen.

– Det blir en helt annan upplevelse än mot Salzburg. Trycket kommer mer från läktarna på Parkhead än på planen. Jag tror vårt lag är bra riggat för den här typen av spel. Så det ska bli intressant att se, säger MFF-tränaren.

”Inte snacka skit”

Inför matchen mot Olympiakos i CL-gruppspelet i höstas sa Hareide att Salzburg, som man då hade slagit ut i playoff, var bättre än det grekiska storlaget.

– Det är möjligt att jag är frispråkig. Men jag menade det. Och nu menar jag att Salzburg är ett bättre lag än Celtic. Jag menar faktiskt det, säger norrmannen.

MFF slog ju ut Salzburg i förra kvalomgången med 3-2 sammanlagt.

– Det är utifrån min rent fotbollsmässiga bedömning. Det handlar inte om att vi ska möta Celtic eller att jag ska snacka skit om dem.

– Celtic är ett bra lag men Salzburg är faktiskt bättre. De är mycket svårare att spela mot, hårdare press, speciellt där nere.

Samtidigt hymlar han inte om att han vill lyfta fram sina egna spelare och få dem att tro.

– De här spelarna är bäst mot de bästa. Jag vet inte om det är något malmöitiskt. Sedan kan vi vara sämst mot de sämsta också. Och det har vi varit för ofta i år.

– Vi behöver upp på allra högsta nivå och då ska vi ta Celtic.

”Bättre möta Celtic nu”

I maj satt Hareide på samma plats på Swedbank Stadion och sa ”Vi är bättre än Celtic, vi är bättre än Rosenborg”.

Han står fast vid att det var så – då.

– Vi var enda lag i Norden som gick in i Champions League och Celtic gjorde inte det, trots att de fick två chanser, säger Hareide. och syftar på att Celtic slogs ut av Legia Warszawa som sedan diskvalificerades så att skottarna fick en ny chans.

– Det är svårare att möta Celtic senare under hösten än nu. De blir bättre och bättre. Så det är bättre att möta dem nu.

Skulle du säga att ni är bättre än Celtic i dag?

– Jag tror det är 50/50. De är favoriter där och vi är det hemma.