Rosenberg anmäls till disciplinnämnden

Kan bli avstängd: "Får in en-två anmälan varje år"

1 av 2 | Foto: Foto: Bildbyrån
Incidenten som anmälts.
FOTBOLL

Markus Rosenbergs armbåge träffade Gefles Jesper Florén.

Nu kan Rosenberg straffas i efterhand. En privatperson har anmält händelsen till disciplinnämnden.

– Men det ska mycket till för att vi ens ska ta upp ett sånt här ärende, säger Göran Nilsson, vice ordförande i disciplinnämnden till GD.

Det var i slutskedet av söndagens allsvenska möte som Malmö FF:s Markus Rosenberg träffade Geflebacken Jesper Florén med en armbåge.

Florén tvingades lämna planen då han fick ett rejält sår och började blöda.

Kan stängas av i efterhand

MFF-kaptenen klarade sig dock utan bestraffning då, men kan nu stängas av i efterhand. Detta efter att en privatperson anmält händelsen till disciplinnämnden.

– Men det ska mycket till för att vi ens ska ta upp ett sånt här ärende. Vi får in en eller två anmälan varje år från privatpersoner. Det vi gör när vi får in anmälan är att utreda händelsen för att se om den ens har någon bäring, säger Göran Nilsson, vice ordförande i disciplinnämnden till Gefle Dagblad.

GD: Kan vem som helst göra en anmälan?

– Ja, det är bara att skriva rakt upp och ner och skicka in. Sen kräver förbundet ofta en komplettering, och då brukar det oftast falla.

"Upp till förbundet att ta beslut"

Gefles sportchef Hasse Berggren vill inte kommentera anmälan.

– Jag har ingen åsikt så här i efterhand, men det var en jäkla smäll som Jesper åkte på. Nu är det upp till förbundet att ta ett beslut i frågan, säger han till GD.

Florén är tillbaka i spel redan i kväll när Gefle möter Thorengruppen i svenska cupen. Däremot kommer han att använda sig av en hjälm för att skydda huvudet mot ytterligare smällar.