Wiland: Blir tufft att försvara guldet

Malmös målvakt var rejält besviken och klarsynt: Behöver full pott nu

FOTBOLL

GÖTEBORG. Efter 0-1-förlusten talade Johan Wiland klarspråk igen.

Malmö FF-målvakten menade att det kan bli tufft, både att försvara SM-guld – och att nå en Europaplats.

– Vi behöver ta full pott nu, säger han.

Efter 2-3-förlusten mot Celtic i play off:et till Champions League skapade Wiland uppståndelse när hans uttalanden om "grisar" skapade rubriker.

Ett uttalande som skapade nya svallvågor efter 0-1-förlusten mot Häcken på lördagseftermiddagen (se annan artikel).

Målvakten var efter nederlaget en av de mest besvikna Malmö FF-spelarna och såg också klarsynt på spurten av allsvenskan:

”Upp till de andra topplagen nu...”

Vad betyder det här resultatet för fortsatta guldförhoppningar?

– Det blir tufft givetvis. Nu måste vi egentligen ta full pott för att ha chansen att spela i Europa igen, säger Wiland.

– Det är upp till de andra topplagen att tappa nu. Vi har många matcher där vi kan vinna för att hänga på, men det blir tufft ändå.

Ni tappade mot Åtvidaberg och nu Häcken, däremellan jättebra matcher mot europeiskt motstånd. Vad beror det på att ni svajar så?

– Det är en jättebra fråga. Jag tycker att vi ska kunna göra det mer seriöst än det. Vi är bättre fotbollsspelare än vi har visat mot Åtvidaberg och mot Häcken.

”Kändes som vi var trötta”

Malmö FF-målvakten var besviken både på det egna lagets spel och upprinnelsen till Häckens segermål genom Martin Ericsson efter en hörna i 77:e minuten.

– Vi var först dit, men så är vi där och petar med tån i stället för att gå dit helhjärtat och då får de hörnan, och på den kan allt hända. Fasta situationer är så ruskigt viktiga i dagens fotboll. Det är så dumt att släppa till sådana onödiga fasta situationer, säger Wiland besviket.

– Vi kom aldrig upp i tempot. Det var nästan vi som höll nere tempot i passningsspelet. Det kändes som vi var trötta. Det kändes bra för egen del, men det såg lite halvhjärtat ut. Vi ska vara såpass tränade att vi ska klara av det, säger Johan Wiland.