Åge Hareide går hårt åt egna talangerna

Kroon och Cibicki i "frysboxen": "Då får jag väl träna tills kontraktet går ut"

Foto: BILDBYRÅN
Lewicki och Kroon.
FOTBOLL

Malmö FF:s Simon Kroon och Pawel Cibicki har hamnat i Åge Hareides "frysbox".

Nu går tränaren hårt åt de egna talangerna.

– Folk får tänka efter när de går till sportchefen och säger att de vill lämna. Det inte är precis så att Real Madrid vill köpa, ingen vill ju handla, säger han till Sydsvenskan.

Foto: AP
Åge Hareide.

Simon Kroon, 22, var i princip klar för spel i Ryssland, men efter att ha åkt dit sade känslan nej och han backade ur.

I fjol var historien kring nu 21-årige Pawel Cibicki (då lärling) liknande. Dagen innan han skulle skriva på för Groningen drog han sig ur och skrev istället ett a-lagskontrakt med MFF.

I de senaste sju matchtrupperna har varken Kroon eller Cibicki varit med – och tränare Åge Hareide går nu hårt åt talangerna som han menar själv satt sig i "frysboxen" genom att ha gått till sportchefen Daniel Andersson med en önskan om att lämna.

"Signaler som inte är bra"

– När de klart säger ifrån att de vill lämna, men inte till vad som helst - och det inte är precis så att Real Madrid vill köpa, ingen vill ju handla - då måste man ta med det i utvärderingen. Då signalerar du något som inte är bra, säger tränaren till Sydsvenskan.

Han jämför de bådas inställning med bland annat Erdal Rakip som han tycker jobbat hårt varje dag för att utvecklas och bli bättre trots lite mindre speltid.

– Då ska du visa karaktärsstyrka att jobba och slå dig in varje dag. Det är den typen av spelare jag vill träna, säger Åge Hareide.

"Får väl träna ett halvår"

Simon Kroon förstår inte kritiken.

– När vi kom hem hade jag ett snack med Hareide att det är här jag vill spela och jag kommer till träningen varje dag och kämpar på. Jag har inte gått in till Daniel efter det jag var i Ryssland och sagt att jag ville lämna, men ett så pass bra bud med ett halvår kvar ville jag överväga, säger han till Sydsvenskan.

– Men är det så han känner, så får jag väl träna på ett halvår. Sen går kontraktet ut.

Pawel Cibickis agent Nima Modyr är inte nöjd med tränarens agerande.

– Han (Cibicki) gör sitt bästa för att få så mycket speltid som möjligt. Det är lite konstigt att de inte spelar honom på grund av den här anledningen. Men Åge får stå för vad han säger. Det sätter oss i en speciell sits nu, när de gör ett sådant uttalande i Malmö FF, säger han.

De båda spelarna kommer enligt tränaren inte att få chansen i truppen i veckans returmöte med Celtic – heller.