Rekordstort bortafölje när MFF intar Madrid

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Malmö FF:s största bortafölje i allsvenskan i år var 2 000 personer mot IFK Göteborg.

Det slår man med råge när resan går till Madrid och ett rekordstort antal himmelsblå supportrar intar Santiago Bernabéu.

Det kommer att krävas en enorm prestation för att Malmö FF ska ta poäng mot Real Madrid i den sista gruppspelsmatchen i Champions League och ha chans på Europa League.

Ser man på de senaste resultaten i gruppen, 0–5 hemma mot PSG och bortaförlusten med 0–4 mot Sjachtar Donetsk, tycks det krävas ett mirakel.

Men supportrarna är trogna.

3 100 MFF-supportrar kommer att finnas på plats på Santiago Bernabéu när matchen mellan Real Madrid och MFF spelas på tisdag.

Bortaföljet är det största i MFF:s historia sedan 1979, när finalen i Europacupen spelades i München och omkring 10 000 himmelsblå fans fanns på plats.

Står sig bra internationellt

– Det är fantastiskt roligt. Speciellt med tanke på att vi får ett snitt på över 2 000 på gruppmatcherna i Champions League, säger MFF:s SLO Pierre Nordberg.

I Paris var det 2 500 MFF:are på plats, vilket då var den bästa siffran sedan 1979.

Snittet är betydligt bättre än i allsvenskan, där MFF kunde räkna in det största bortaföljet till matchen mot Blåvitt när omkring 2 000 var på plats.

– Internationellt håller det väldigt hög klass. När vi var i Paris var vi flest den omgången. Det är kanske tyska eller holländska lag som kan komma upp i samma nivå, säger Nordberg.

Klubben har chartrat ett plan till Madrid, medan resten av supportrarna tar sig ner på egen hand.