Kandidaten: Vill inte kommentera

De pekas ut som Hareides ersättare

Foto: TT
Baxter har varit finsk förbundskapten och senast tränat Genclerbirligi i augusti.
FOTBOLL

Åge Hareide lämnar posten som tränare för Malmö FF.

Nu pekas en dansk uppstickare och en brittisk veteran ut som huvudkandidater till att ersätta norrmannen.

– Jag vill helst inte kommentera det just nu, säger Stuart Baxter till Sportbladet.

Efter ett SM-guld och två raka gruppspel i Champions League lämnar Åge Hareide Malmö FF. Hans ersättare kommer få ansvaret att med hjälp av de nya ekonomiska resurserna lyfta MFF från årets femteplats i allsvenskan till ett nytt SM-guld med nya Europa-äventyr i sikte.

Fick sparken av Mainz

Men vem blir det då?

Enligt dansk press är en av kandidaterna Kasper Hjulmand. Dansken ledde Nordsjälland till gruppspelet i Champions League 2014 och värvades därefter till tyska Bundesliga-klubben Mainz inför förra säsongen. Men i februari i år fick han sparken från den tyska klubben och är nu återigen på jobbjakt.

Nobbade Premier League

Ett annat namn det viskats om är britten Stuart Baxter. 62-åringen lämnade turkiska Gençlerbirliği i augusti och nobbade nyligen ett tränaruppdrag i engelska Premier League.

När Sportbladet frågar Baxter, som tidigare tränat AIK och Helsingborg i allsvenskan, om det lediga uppdraget i MFF är 62-åringen fåordig.

– Jag vill helst inte kommentera det just nu, säger Stuart Baxter.

Britten har fortfarande hus i Skåne och bekräftade i veckan att han är på jakt efter ett nytt uppdrag som huvudtränare.

– Jag har varit i kontakt med många klubbar. Just nu finns det två-tre som är extra intressanta men jag kan inte gå in på detaljer, sa Baxter till Sportbladet på tisdagen.