Mardrömmen – Wiland ut på bår

Krockade med Arnason – CL-match hotad

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
Här tvingas Wiland avbryta matchen – bars ut på bår.
FOTBOLL

Johan Wiland åkte på en tuff smäll mot huvudet med timmen spelad av träningsmatchen mot Molde.

Malmö FF-målvakten fick lämna genrepet på bår och nu kan Real Madrid-matchen vara i fara.

– Han har en hjärnskakning, säger Åge Hareide.

Malmö FF spelade på torsdagen en träningsmatch mot norska Molde på Malmö Stadion, inför tisdagens Champions League-match mot Real Madrid på Santiago Bernabeu. Nu kan avgående managern Åge Hareide ha fått en riktig mardrömsskada inför sin avskedsmatch.

Lämnade på bår

En timme in i träningsmatchen vid ställningen 1–1, åkte målvaktsstjärnan Johan Wiland på en tuff smäll mot huvudet när han kolliderade med lagkamraten Kari Arnason. Malmö-läkaren Pär Herbertsson var snabbt på plats och gjorde kontroller direkt på planen, innan han beordrade att Johan Wiland skulle bäras ut på bår. Han ersattes av Fredrik Andersson. Johan Wiland har drabbats av en hjärnskakning.

– Han har hjärnskakning. Wiland åker inte med på träningslägret till Malaga så får vi se om han kommer ner till Real-matchen, säger MFF-tränaren Åge Hareide enligt Sydsvenskan.

Under torsdagseftermiddagen magnetröntgades Wiland och MFF-läkaren Pär Herbertsson kunde ge lugnande besked.

– Johan har inte fått någon blödning vid hjärnan.

– Han är påverkad, mår illa och har ont i huvudet. Men i och med att han inte varit avsvimmad, så kan vi hoppas att han inte har ont i huvudet på fredagen och kan börja jobba med den så kallade hjärntrappan, säger Herbertsson till Sydsvenskan.

Drömmål av Rakip

Matchen slutade 3-1 till Malmö efter att gästerna tagit ledningen men hemmalaget kvitterat på straff i slutet av den första halvleken genom Enock Kofi Adu. Simon Kroon gav i den andra halvleken skåningarna ledningen efter en fin framspelning av Erdal Rakip. Rakip stängde därefter matchen på egen hand med ett riktigt konststycke. Han dribblade sig förbi flera Molde-spelare och drog iväg ett skott som letade sig in i den bortre burgaveln.

Malmö reser nu direkt till Malaga för ett träningsläger, innan de tar sig till Madrid på måndag. Malmö meddelar att Johan Wiland stannar i Malmö för vidare undersökningar och ersätts på träningslägret av Marko Johansson.

Sedan tidigare står det även klart att både Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson missar tisdagens match. Båda är avstängda.