Åge Hareides löfte till MFF-fansen

Foto: AFP
FOTBOLL

MADRID. Mötet med Real Madrid på magnifika Santiago Bernabéu blir Åge Hareides sista match med gänget.

Om inte MFF skräller och tar poäng.

– Klarar vi det och tar oss till Europa League ska jag komma och heja på laget, då ställer jag mig i klacken bakom målet, säger 62-åringen.

Åge Hareide möter pressen på Santiago Bernabéu med ett avslappnat leende på läpparna. Bredvid honom sitter Anton Tinnerholm, ytterbacken som gick från att inte vara helt ordinarie i Åtvidaberg till att kastas rakt in i ett Europakval med Hareide och MFF – och nu vara den MFF:aren som spelat mest sedan dess.

Tinnerholm får en del frågor på presskonferensen – men alla handlar om Hareide. Det är norrmannens show.

Hans sista i klubben som han fört till två raka Champions League-slutspel, och som han nu sagt upp sig från.

– Det är klart att det är dubbla känslor. Jag försöker stänga bort mycket och tänka att det är en vanlig match, det är mitt jobb. Men så vet jag att det varit en fantastisk resa där vi upplevt massor.

"Hade varit en fantastisk avslutning"

Minst sagt.

Med Åge Hareide har Malmö FF två år i rad lyckats med det som inget annat svensk lag lyckats med på många många år – tagit sig till gruppspelet i Champions League. Hareide ledde också laget till sitt andra raka SM-guld 2014.

Och fortfarande finns en liten chans att MFF får fortsätta sitt äventyr i Europa. Skräller man mot Real Madrid och tar fler poäng än vad Sjachtar Donetsk samtidigt mäktar med mot Zlatan Ibrahimovic och hans PSG är saken klar, MFF får spela Europa League.

– Det finns alltid en chans. Klarar vi det ska jag komma och heja på laget. Då ställer jag mig i klacken bakom målet. Det hade varit en ultimat avslutning om vi klarade det och det är det vi går för, säger Hareide.

"Otroligt hög kravbild"

Anton Tinnerholm hyllar sin avgående tränare:

– Han har betytt oerhört mycket för mig. Jag kom från Åtvidaberg och slängdes direkt in i ett Europakval, och visste om att inget svenskt lag lyckats ta sig till Champions League på herrans massa år. Men Åge byggde upp en tro för mig och för hela laget. Nu känns det som att man är på en ny plattform än innan man kom, säger han.

– Sen har han en otroligt hög kravbild på oss spelare, jag har aldrig varit med om en tränare som har så höga krav. Man kan själv känna att man är hyfsat nöjd med en match, men det finns alltid saker att rätta till. Åge får oss att aldrig slå oss ner och vara nöjda.

FOTNOT: Matchen mellan Real Madrid och Malmö FF spelas på tisdag 20.45.