Malmö FF – ett lag i spillror?

Så många kan lämna efter nederlaget

Foto: All over press
Tre är redan klara för att lämna – och åtta till kan kasta in handduken.
FOTBOLL

MADRID. Malmö FF smulades sönder av Real Madrid när det två år långa Europa-äventyret tog slut.

Nu väntar andra tider. En ny tränare – och ett lag som riskerar att splittras, eller?

– Efter den här matchen kan jag inte tänka mig att något annat lag vill ha mig, säger Anton Tinnerholm.

Agon Mehmeti kom in i den 64:e minuten mot Real Madrid. Fansen sjöng "Tunn som en rögad ål", något som fick Mehmeti att le i mixed zon efteråt – trots den svidande krossen.

– Det var fint. Man får rysningar. Nu har de sjungit den ramsan i Madrid också, det är fint. Jag uppskattar verkligen det. De ska ha stor eloge. VI får bara be om ursäkt för vår prestation och gottgöra dem 2016.

"Den nya tränaren kanske gillar mig"

Hans egen framtid i Malmö 2016 har diskuterats och enligt uppgifter ska han och klubben ha pratat om att han ska leta ny klubb.

Något som anfallaren själv dementerar.

– Nej, absolut inte. Vi har inte ens börjat de diskussionerna.

Hur ser du på framtiden i Malmö?

– Det är ny tränare och nya möjligheter. Det har känts väldigt bra hela tiden och jag har inte fått förtroendet och inte spelat så mycket men vi får se. Den nya tränaren kanske gillar mig!

Du ser dig själv i Malmö nästa år med?

– Absolut. För mig är det bara att kriga på.

Ytterbacken Anton Tinnerholm är en annan MFF:are som har ryktats vara på väg bort. Han har fortfarande kontrakt med klubben, men efter två starka säsonger ska utländska klubbar ha fått upp ögonen för ytterbacken.

– Efter den här matchen kan jag inte tänka mig att något annat lag vill ha mig. Vi fokuserar helt på Malmö, säger han.

"Jag önskade killarna god jul"

Klart är att Nikola Djurdjic lån går ut, och hans insats mot Real Madrid i den sista matchen talar inte för att MFF kommer att vilja lösa ut honom.

Åge Hareide har sagt upp sig och lämnade laget direkt efter matchen, till skillnad från spelarna stannade han inte i Madrid över natten.

Hans sista ord till spelarna?

– Jag tackade för matchen och önskade killarna god jul. Vad ska man säga när alla är så nedtryckta? Jag är väldigt glad i killarna och har sagt så mycket innan.

■ ■ ■

Klara för åttondelsfinal i Champions League: Real Madrid, Paris SG, Wolfsburg, PSV Eindhoven, Atlético Madrid, Benfica, Manchester C, Juventus, Barcelona, Bayern München, Zenit S:t Petersburg.

Åttondelsfinalerna lottas måndag 12.00.

FAKTA

De spelarna kan lämna MFF

Yoshimar Yotun, 25, försvarare.

Kommentar: Har inte blivit den succén som MFF hoppades på. Behrang Safari, 30, är på väg hem och det innebär väl att peruanen är på väg ut. Har även Pa Konate på vänstersidan.

Enoch Kofi Adu, 25, mittfältare.

Kommentar: Det finns intresse och ghananen har själv sagt att han är redo för nästa steg. Efter bra insatser i allsvenskan och Champions League talar en hel del för en flytt i januari eller till sommaren.

Oscar Lewicki, 23, mittfältare.

Kommentar: Han var otroligt bra i sommarens U21-EM och efter det trodde nog många att det skulle ramla in några bud på mittfältaren. Men frågan är om det blir en försäljning nu? MFF vill nog helst inte tappa två centrala spelare.

Agon Mehmeti, 26, anfallare.

Kommentar: Vände hem till MFF sommaren 2014. Men det har inte blivit någon succé för anfallaren som har spenderat mycket tid på bänken. Enligt uppgifter är han och MFF överens om att han ska leta ny klubb till nästa säsong.

Guillermo Molins, 27, anfallare.

Kommentar: Kom tillbaka till Skåne 2013 och var riktigt bra när MFF vann SM-guld. Han åkte på en korsbandsskada sommaren 2014 och har sedan dess inte lyckats komma tillbaka. Kontraktet går ut till sommaren - blir han kvar?

Anton Tinnerholm, 24, försvarare.

Kommentar: Han har imponerat stort sedan han kom från Åtvidabergs FF, och det har talats om utländskt intresse i nästan ett år. Malmö FF kan nog räkna med bud på ytterbacken.

Simon Kroon, 22, mittfältare.

Kommentar: För några månader sedan var han bara en underskrift ifrån att gå till ryska ligan, men nobbade en flytt. Hamnade i Hareides frysbox under hösten. Sitter på utgående kontrakt och inte mycket talar för en förlängning.

Zlatan Azinovic, 27, målvakt.

Kommentar: Är knäskadad för tillfället och har utgående kontrakt.

Klara ut:

Nikola Djurdjic, 29, anfallare.

Kommentar: Är på lån från Augsburg och kommer att återvända till Tyskland.

Åge Hareide, 62, tränare.

Kommentar: Har meddelat att han lämnar klubben.

Amin Nazari, 22, mittfältare.

Kommentar: Kontraktet går ut efter den här säsongen och han är fri att lämna klubben.

Sammanställning: Fredrik Jönsson.

Spelarbetygen, Malmö FF

Johan Wiland

– – –

Anton Tinnerholm

Kári Árnason

Felipe Carlvalho

Yoshimar Yotún

– – –

Erdal Rakip

Oscar Lewicki

Enock Kofi Adu

Tobias Sana (64)

– – –

Jo Inge Berget

Nikola Djurdjic (46)

Ersättare: Vladimir Rodic (46) , Agon Mehmeti (64) , Simon Kroon (76).

Jury: Marie Carlsson, Madrid.

Real Madrid–Malmö FF 8–0 (3–0)

1–0 Karim Benzema (12), 2–0 Karim Benzema (24), 3–0 Cristiano Ronaldo (39), 4–0 Cristiano Ronaldo (47), 5–0 Cristiano Ronaldo (50), 6–0 Cristiano Ronaldo (59), 7–0 Mateo Kovacic (70), 8–0 Karim Benzema (74).

Domare: Daniele Orsato, Italien.

Publik: 60 000.

Real Madrid (4–2–3–1): Kiko Casilla – Danilo, Pepe (Marcelo 53), Nacho, Alvaro Arbeloa – Mateo Kovacic (Denis Tjerijsjev 76), Casemiro – James Rodriguez (Jesé 65), Isco, Cristiano Ronaldo – Karim Benzema.

Malmö FF (4–4–2): Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Kari Árnason, Felipe Carvalho, Yoshimar Yotun – Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Enoch Adu, Tobias Sana (Agon Mehmeti 64) – Jo Inge Berget, Nikola Djurdjic (Vladimir Rodic 46).

Paris SG–Sjachtar Donetsk 2–0 (0–0)

1–0 Lucas Moura (57), 2–0 Zlatan Ibrahimovic (86).

Publik: 46 000.

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Paris SG.