KLART: Han tar över Malmö FF

Skrällnamnet presenterat i dag: ”Inte mycket att fundera på”

1 av 2
FOTBOLL

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF:s nye tränare heter Allan Kuhn.

Skrällnamnet presenterades på en presskonferens på fredagen.

– Jag är stolt, ödmjuk och ser fram emot det, säger Kuhn till Sportbladet.

Allan Kuhn är 47 år och representerade som spelare bland annat Lyngby och Örgryte. Som tränare har dansken varit huvudansvarig för FC Midtjylland 2009-2011. Dessförinnan assisterade han i Ålborg och därefter i Randers samt Ålborg.

”Listan växte”

Nu får Kuhn förtroendet att ersätta Åge Hareide i Malmö FF.

– En av anledningarna är hans fotbollsfilosofi som stämmer väldigt bra överens med MFF:s. En offensiv spelstil, spelförande och med snabba omställningar. Defensivt väldigt välorganiserat med press på bollhållare och snabba återerövringar. Vi tror det passar perfekt för Malmö FF, säger Daniel Andersson och fortsätter om den processen:

– Efter presskonferensen med Åge växte listan med många intressanta namn vi ville undersöka. Det var därför det drog ut på tiden. Men det är bättre att det blir rätt än att det går snabbt. Och vi känner att vi hittat rätt nu, säger Daniel Andersson.

”Det är en storklubb”

Kuhn säger att han följde Malmö FF i Champions League och säger sig vara mycket förväntansfull inför det nya uppdraget.

– När Malmö FF kom och frågade om jag ville träna dem var det inte mycket att fundera på. Det är en storklubb i Norden som spelat Champions League två säsonger i rad. Även när man var ung kände man till MFF i Danmark. Det ska bli jättespännande, säger Kuhn och fortsätter:

– Jag är en positiv människa som tror på det bästa. Min ledarfilosofi bygger på tre saker: Att man ska trivas, att det ska finnas krav och att det ska bli konsekvenser om det inte går som man vill.

FAKTA

Allan Kuhn

Född: 2 mars 1968.

Klubbar som spelare: Rønne, B 1903, Lyngby, Örgryte och Hvidovre.

Tränarkarriär: 2001-2003 FC Bornholm, 2004–2009 Aalborg (assisterande, men vikarierande huvudtränare hösten 2008), 2009–2011 Midtjylland, 2011 Randers (assisterande), 2011–2016 Aalborg, 2016– Malmö FF.

Övrigt: Har spelat fem U19-landskamper för Danmark.

Källa: Ritzau.

(TT)