Nye Malmö-tränaren: Erik Hamréns bästis

”Är den märkligaste jag mött”

Foto: AP
Erik Hamrén och Allan Kuhn firar ligaguldet i Ålborg 2008.
FOTBOLL

Vem är Allan Kuhn?

Det är frågan många ställer sig efter att 47-åringen presenterats som Malmö FF:s nye tränare.

Ett av svaren: Erik Hamrén bästis.

Det är så dr.dk beskriver det i en intervju med Erik Hamrén från den 1 november. Att Kuhn är Hamréns ”bäste vän i Danmark””. Kuhn spelade under Hamrén i Örgryte 1998-2000 och blev sedan svenskens assistent i Ålborg 2004-2008.

”Allt ska vara i ordning”

Dansken säger sig också ha inspirerats av sin gamle läromästare, framförallt när det kommer till jobbet vid sidan av planen.

– Allt utanför planen ska vara i ordning. Från kost, till sömn och allt annat. Det var han med och införde i Ålborg då han kom dit 2004. Han ändrade kulturen och vi har fortsatt att använda många av hans ändringar i klubben, sa Kuhn då.

”Sprang och berömde”

I Sverige är 47-åringen kanske allra mest känd från sina år som spelare i Örgryte 1997-2000. En av alla som minns dansken är förre Halmstad-profilen Per ”Texas Johansson”.

”Som spelare sprang han hela tiden runt och berömde sina motståndare. Jag minns honom den märkligaste jag mött!”, skriver 37-åringen på Twitter.

En annan som inte glömt dansken är MFF:s assisterande tränare Olof Persson.

– Jag pratade med Olof Persson i dag. Vi spelade 4-4 på Gamla Ullevi en gång när Malmö ledde med 4-2 och han gjorde mål. Då pratade vi om att han var skitförbannad men jag tyckte det var roligt. Det är så fotbollen ska vara. 4-4 i en allsvensk match, säger Allan Kuhn till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM