Hamrén om adepten: ”En superkille”

Erik Hamrén om Kuhns specialkunskap

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Allan Kuhn tar över efter Åge Hareide.
FOTBOLL

Abu dhabi. Hör upp alla MFF-supportrar:

Nu säger Erik Hamrén sitt om adepten Allan Kuhn.

– Jag är glad att han får chansen. Det är en superkille.

Foto: Bildbyrån
Hamrén och Kuhn i Örgryte 1998.

Allan Kuhn och Erik Hamrén har delat många erfarenheter tillsammans. Dansken spelade under den svenska förbundskaptenen i Örgryte sista åren på 90-talet. Göteborgslaget stod för en spännande kortpassningsfotboll de där säsongerna – och lagkaptenen Allan Kuhn var en viktig profil i laget. Han var känd som en trevlig, social glädjespridare med ledaregenskaper.

– Jag hade ju honom som spelare i Örgryte. En superkille både som spelare och människa, säger Hamrén.

"Jag slogs för honom"

När svensken tog över Ålborg (2004) i den danska ligan så hörde han av sig till Kuhn för att locka honom till att bli assisterande tränare.

– Han var spelande tränare på Bornholm. Jag slogs för att få honom till Ålborg. Jag ville ha någon som visste hur jag spelade fotboll, och dessutom få in en dansk i min ledarorganisation. Men jag fick jobba hårt för honom, berättar Hamrén och fortsätter:

– Det var ett av mina bästa beslut som ledare. Det blev väldigt, väldigt bra. Han har kunskapen om fotboll och är en bra människa. Och så är han dansk, naturligtvis. Jag ville ha en dansk ledare som kunde vara lite närmare spelarna. Han var riktigt, riktigt bra. Duktig!

Det finns en spelteknisk detalj som Erik Hamrén är särskilt imponerad av.

– Jag släppte alla fasta situationer till honom. Han var grym på fasta. Jag minns en avgörande match mot Bröndby där vi gjorde tre mål på hörna – allt var hans förtjänst. Jag är glad över att han får chansen i MFF, det blir spännande att se.

Hamrén inte överraskad

Den svenske förbundskaptenen bekräftar att Allan Kuhn ringde till honom om MFF-jobbet – hörde sig för om föreningen – och Hamrén var inte överraskad att dansken utnämndes till ny tränare.

– Ja, jag pratade med honom om det vid ett tillfälle. Han visste ju vad MFF står för. Jag hade koll på att det var aktuellt (att han skulle få jobbet), säger Hamrén som tror att Malmö tagit ett välgrundat beslut, även om Kuhn sällan arbetat som huvudtränare:

– Jag är övertygad om att MFF har gjort en bra research. Att de får den tränaren de vill ha.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF