Berget sköt MFF till seger mot Brøndby

Foto: Bildbyrån
Berget klappas om efter segermålet.
FOTBOLL

Malmö FF vann det heta mötet med Brøndby – men segern satt långt inne efter mängder med missade målchanser.

Matchhjälte: Jo Inge Berget.

– Det var ett steg i rätt riktning, säger han i C More.

Markus Rosenberg är avstängd i MFF:s första tävlingsmatch i Svenska cupen om en vecka vilket ledde till att tränaren Allan Kuhn fick tänka om i genrepet mot Brøndby.

Han valde att spela in Jo Inge Berget, som spelat främst yttermittfältare i FF, som forward bredvid Vidar Örn Kjartansson.

"För hafsigt för att vara nöjda"

Det visade sig vara en bra formation.

MFF har långt ifrån öst in mål under försäsongen – inför matchen mot Brøndby hade skåningarna bara mäktat med två fullträffar på tre matcher.

Och målskörden såg länge ut att förbli så ju längre matchen mot Brøndby fortskred. Inte för att det saknades chanser, MFF hade en handfull lägen i första halvlek – men det var för många småmissar.

– Det är för hafsigt för att vi ska vara nöjda. Det är okej men vi kan mycket bättre, sa Anton Tinnerholm i C More i paus.

MFF rivstartade andra halvlek. Jo Inge Berget fick ett superläge men sköt på täckande Brøndbyförsvarare. Sedan var det ett flipperspel på samma sätt i samma anfall, alla lika farliga chanser för MFF:

Eikrem skjuter, på försvarare.

Kjartansson skjuter, räddas på mållinjen.

Yotún skjuter, på försvarare.

Tinnerholm assist till målet

Kort därefter hade inhopparen Erdal Rakip ett hårt skott i stolpen, men trots att Malmö tagit över spelet kunde man inte få in bollen.

Inte förrän Jo Inge Berget tillsammans med Tinnerholm beslutade att det fick vara nog, i den 83:e minuten.

I en snabb omställning spelade Tinnerholm snett inåt bakåt till norrmannen som framrusande dunkade in 1–0.

– Ett fint mål. Anton har speed, och lägger en bra passning och ett bra avslut, säger Jo Inge Berget i C More.

– Det är en tuff match. Två bra lag och det är skönt med seger mot ett bra motstånd. I andra är vi är lite bättre med boll och har lite mer kontroll. Det var ett steg i rätt riktning.

Tränaren Allan Kuhn var nöjd:

– Jag är mycket nöjd. Tycker vi ser mycket bra ut, det är en bra match. bra positionsspel och också bra på djupet.

FAKTA

Matchfakta och betyg

Johan Wiland

—————————————————

Anton Tinnerholm

Kári Árnason

Franz Brorsson

Yoshimar Yotún

—————————————————

Vladimir Rodic (82)

Anders Christiansen (51)

Oscar Lewicki (72)

Magnus Wolff Eikrem (83)

—————————————————

Jo Inge Berget

Vidar Örn Kjartansson (82)

Avbytare: Erdal Rakip (51) , Tobias Sana (72) , Guillermo Molins (83), Piotr Johansson (82), Pa Konate (82)

Intryck från matchen

Utropstecknet

Det får ändå vara målet. Det var ett skolboksexempel, och precis så som Allan Kuhn vill ha det. Och det är ju alltid en fröjd att se Anton Tinnerholm ge allt på sin kant och skapa chansen åt Berget.

Frågetecknet

Det är inte det att det ser tunt ut framåt – med spelmotorn "AC" på mitten och kvicka yttrar har MFF en hög kvalitet. Lägg därtill Rosenberg och en målfarlig islänning. Men det är just där det ännu inte riktigt har blixtrat till. Visst ser man att Vidar Örn Kjartansson är på rätt plats i straffområdet – men samtliga anfallare hittills fått för få bollar att jobba med och det går inte att se något klockrent samarbete där framme än.

Defensiven

Det ser stabilt ut där bak för Malmö FF. Det spelar ingen roll om Rasmus Bengtsson blir sjuk och Franz Brorsson får hoppa in. Alla står rätt, Yutún sticker iväg på pigga upptåg, och det lämnas få luckor till motståndarlaget.

Offensiven

Vidar Örn Kjartansson väntar på sitt första mål. Mot Brøndby fick han läget bara några minuter in, men sköt utanför. Men på mitten ser det bättre ut. Rodic är pigg och stark, Christiansen är spelmotorn alla lag vill ha.

Snackisen

Enock Kofi Adu fanns inte med i truppen på nytt, detta trots att han ska vara spelklar efter skada. Det har ryktats flitigt kring en flytt till USA och frågan är om den är nära nu.

Intryck och betyg: Marie Carlsson