Utspelet mot Hareide: 'Han förlöjligade mig'

Kroons kritik mot förra klubben: ”Det var fegt”

FOTBOLL

Simon Kroon fick inte vara kvar i Malmö FF.

Nu riktar han skarp kritik – mot förre tränaren Åge Hareide.

–  När Åge sågade, förlöjligade och sålde ut mig var det många som kom fram och sa annat bakom kulisserna, säger Kroon.

I somras var ryktena många kring att Simon Kroon och Pawel Cibicki skulle lämna Malmö FF.

Men försäljningarna blev aldrig av – och i stället hamnade talangerna i Åge Hareides frysbox.

– Folk får tänka efter när de går till sportchefen och säger att de vill lämna. Det inte är precis så att Real Madrid vill köpa, ingen vill ju handla, sa Hareide då.

Kritiserar klubben

Nu har Hareide lämnat MFF för det danska landslaget och Simon Kroons, som satt på ett utgående kontrakt, är klar för Sönderjyske.

Och nu riktar den förre MFF-talangen kritik mot Hareide och klubbens agerande i somras.

– Min agent pratade med Danne [Andersson] och Åge [Hareide] sa till mig att ”vi kör på som tidigare”. Han sa att jag skulle få hoppa in mot Salzburg, men jag hamnade på läktaren i stället. Det kändes konstigt, säger Kroon till Sydsvenskan.

– När Åge sedan sågade, förlöjligade och sålde ut mig var det många som kom fram och sa annat bakom kulisserna. Men ingen kom fram och sa att de inte höll med, det var fegt att de inte skyddade mig.

”Han struntade i det”

Enligt Kroon handlade inte petningen om kvalité då han var tillbaka i laget igen under slutomgångarna när Hareide var på väg till Danmark.

– Ja, först var det som att han inte spelade mig för att han inte skulle ha användning för mig nästa år. Sedan när han själv bestämt sig för att sluta, så struntade han i det och tog ut de som han tyckte var bäst. Någon annan förklaring har jag inte.