Adu nobbar MLS - blir kvar i MFF

Adu bekräftar för Sportbladet

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Enock Kofi Adu stannar i Malmö FF.

I går tackade mittfältaren nej till en flytt till Chicago Fire.

– Jag tror på Malmö FF och jag har en ambition att komma till en bättre liga än MLS, säger han till Sportbladet.

Enock Kofi Adu kom till Malmö FF sommaren 2014. Han plockades in för att stärka upp mittfältet inför spel i Champions League och allsvenskan.

25-åringen har varit en starkt bidragande faktor till MFF:s succé och har uppvaktats av utländska klubbar.

I mitten av februari berättade Sportbladet om konkret intresse från MLS-klubben Chicago Fire. Klubben kom sedan överens med Malmö FF och det var upp till Adu att bestämma om det skulle bli en flytt eller inte.

I går kväll sa han nej.

– Ja, det stämmer. Nu tänker jag bara på att spela för Malmö FF, säger Adu till Sportbladet.

Varför sa du nej?

– Jag tror på Malmö FF och jag har en ambition att komma till en bättre liga än MLS. All respekt till Chicago Fire, men jag vill spela kvar i MFF. Jag trivs bra här och vi har fått in en ny och duktig tränare i Allan (Kuhn). Jag älskar även fansen, säger han.

”Fick inte följa med”

Det har varit en del spekulationer kring Adu. Mittfältaren var inte med på MFF:s träningsläger i Dubai.

– Jag hade lite känningar i ljumsken och Malmö FF tog beslutet att jag skulle stanna hemma och ta hand om min kropp. Jag är i form nu och tränar som vanligt, säger 25-åringen.

Hade det att göra med att du var på väg bort?

– Jag följde bara instruktionerna från klubben, jag fick inte följa med. Men träningslägret har redan varit, så det spelar ingen roll nu.

Du har tidigare sagt att du vill vidare i karriären.

– Ja. Alla spelare hoppas på det bästa i karriären, att få spela på så hög nivå som möjligt. Men nu är jag kvar i Malmö och ser fram emot allsvenskan.

Enock Kofi Adu hade en jobbig period i fjol när hans pappa gick bort. Han sköt upp begravningen för att spela klart vårsäsongen med MFF.

– Jag valde att inte åka ner till Ghana utan stannade kvar i Malmö. Klubben har en jättestor plats i mitt hjärta och jag ville göra klart vårsäsongen innan jag skulle åka ner och ta hand om begravningen. Men den situationen har bara gjort mig starkare. Jag har ett mycket större ansvar att ta hand om min familj, säger han.

”Adu, Adu, Adu”

Han har haft en nyckelroll på Malmö FF:s mittfält sedan han anslöt för drygt ett och ett halvt år sedan. I år hoppas han kunna vara med och styra tillbaka SM-guldet till Skåneklubben.

– Ja, vi är ute efter revansch i allsvenskan. Jag ser verkligen fram emot en ny säsong. Jag tycker att vi har ett starkt lag och vi är kapabla till att vinna ligan, om Gud tillåter, säger Adu.

– Jag hoppas på en bra säsong med våra fantastiska fans i ryggen.

Han älskar fansen och de älskar honom. När Malmö FF spelade träningsmatch mot Bröndby stod ghananen på läktaren. Han blev inbjuden till klacken och tog tag i megafonen.

Han skrek ”Adu, Adu, Adu” och fansen svarade med ”I love you”.

– Haha. Det var helt fantastiskt. Det är Europas bästa fans. Jag har de bakom mig och det är en stor drivkraft när jag spelar för Malmö FF.