MFF-sportchefens hårda kritik mot Adu

"Han har en rejält uppförsbacke framför sig"

FOTBOLL

Så sent som igår bekräftade Enock Kofi Adu för Sportbladet att han blir kvar i Malmö FF.

Ett beslut som kan visa sig bli stormigt.

– Han har inte visat engagemang och vilja att vara kvar i Malmö FF, säger sportchefen Daniel Andersson till Sydsvenskan.

Det har ryktats friskt om Enock Kofi Adu under hans tid i Malmö FF och allt tydde på att ghananen skulle lämna Sverige inför årets allsvenska. Det ryktades om Chicago Fire och MLS. Igår (torsdag) gjorde Adu dock en helvändning, när han bekräftade för Sportbladet att han ville stanna i Sverige och Skåne.

– Jag tror på Malmö FF och jag har en ambition att komma till en bättre liga än MLS. All respekt till Chicago Fire, men jag vill spela kvar i MFF. Jag trivs bra här och vi har fått in en ny och duktig tränare i Allan (Kuhn). Jag älskar även fansen, sa Adu under torsdagen.

Oengagerat och nonchalant

Ett glatt besked för Malmö FF skulle man kunna tro. Sportchefen Daniel Andersson är dock allt annat än nöjd.

– Adu verkar vara kvar här nu. Men han har mycket att bevisa om han överhuvudtaget ska bli aktuell för spel. Han har en rejäl uppförsbacke framför sig, säger Andersson till Sydsvenskan.

Adu har under försäsongen kritiserats för sin vilja, där Sydsvenskan beskriver hans attityd i träningsmatchen mot Ålborg, där han byttes ut redan i halvtid, som "oengagerat och nonchalant".

Inte med mot Sundsvall

En beskrivning som MFF-sportchefen Andersson uppenbarligen håller med om, när han klargör att Adu inte kommer att vara med när Malmö FF spelar i svenska cupen mot GIF Sundsvall i helgen.

– Adu är definitivt inte med i truppen i morgon, för att han med sitt agerande och på träning och i match inte visat engagemang och vilja att vara kvar i Malmö FF, säger Daniel Andersson.

Enock Kofi Adu fyller 26 i sommar och har ett kontrakt med MFF som löper ut 2017.