Nyförvärven tog MFF närmare Europaspel

Körde över Sundsvall – två mål av Molins

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Drömmen om Europa lever.

Malmö FF besegrade Gif Sundsvall – tack vare tre ”nyförvärv”.

– Vi har bra spelare i både startelvan och på bänken, säger Guillermo Molins till C More.

De två senaste säsongerna har Malmö FF spelat i Champions League – och fjolårets turnering slutade med en ekonomisk vinst på 235 miljoner kronor.

Men just nu är Malmö FF utanför en plats i europacupspelet till nästa säsong efter en femteplats i allsvenskan förra säsongen.

Drömmål av nye anfallaren

Räddningen kan heta svenska cupen.

I dag tog sig MFF ett steg närmare en plats i Europa League.

4–0 hemma mot Gif Sundsvall innebär att Skånelaget är vidare till kvartsfinal som en av de fyra bästa gruppettor med maximala nio poäng på tre matcher.

– Vi har bra spelare i både startelvan och på bänken, men det finns fortfarande mycket att jobba på, säger Guillermo Molins till C More.

Segern mot Sundsvall togs efter att nyförvärvet Vidar Örn Kjartansson svarat för ett drömmål redan efter fem minuter. Markus Rosenberg skarvade bollen över Sundsvallsbacklinjen varpå Kjartansson mötte på volley och bollen gick in via stolpen.

Även det andra målet gjordes av ett nyförvärv när dansken Anders Christiansen stod för en vacker soloprestation och satte tvåan.

Molins nära hattrick

Medan både Kjartansson och Christiansen är nya får Guillermo Molins beskrivas som ett halvt nyförvärv. 27-åringen kom tillbaka från en korsbandsskada i fjol, men fick inte riktigt chansen av Åge Hareide.

Under nye tränaren Alla Kuhn har dock Molins fått chansen och i dag ersatte han Markus Rosenberg efter en timme. En halvtimme senare hade Molins ordnat både 3–0-målet, 4–0-målet och var en ribbträff från att göra ett hattrick.

– Det var ett tag sedan så det är skönt att få det överstökat. Hattricket får jag spara till nästa match, säger Molins.

Häcken krossade Gefle

Vidare till kvartsfinal är även Häcken efter förkrossande 4–0 mot allsvenska kollegan Gefle där brassen Paulinho svarade för ett hattrick.

I Helsingborg sköt nye anfallaren från Hammarby, Linus Hallenius, klubben vidare med sitt mål i 1–1-matchen mot Örebro.