MFF:s stjärnkupp på nya matchtröjan

Lägger till andra stjärnan – inuti matchtröjan

Foto: Malmö FF
MFF:s nya matchdräkter.
FOTBOLL

Här är Malmö FF:s kupp.

Klubben har placerat en andra stjärna – inuti matchtröjan.

– Så att vi snabbt och smidigt kan plocka fram en stjärna när det åter är dags, säger kommunikationschefen Peter Åhlander till Kvällsposten.

I dag presenterade Malmö FF sin nya matchtröja inför kommande säsong.

Den nya tröjan kommer att användas för första gången i samband med svenska cup-semifinalen mot Kalmar FF på lördag.

– Jag gillar den nya matchtröjan skarpt. Stilen är lite retro med roliga detaljer. Den är dessutom skön att ha på sig och har bra passform. Känslan är att den är en typisk guldtröja, säger Markus Rosenberg i ett pressmeddelande.

Svarar för stjärnkupp

Men nu avslöjas en tröjkupp.

Efter guldet 2013 la klubben till en andra stjärna ovanför klubbmärket för att symbolisera att man vunnit allsvenskan 20 gånger – vilket skapade storm i fotbolls-Sverige.

Anmälningarna haglade in från ilskna supportrar som ansåg att MFF bara vunnit 17 SM-guld, men räknade med de tre seriesegrar när allsvenskan spelades med SM-slutspel i statistiken.

Senare tvingades dock MFF ta bort en stjärna då SEF (svensk elitfotboll) beslutade att en stjärna skulle symbolisera tio SM-guld – och inte seriesegrar.

– Det krävdes att vi behandlade det här väldigt seriöst, sa SEF:s generalsekreterare Mats Enquist då.

”Snabbt ska kunna plocka fram den”

Men till den här säsongen har MFF lagt till stjärnan igen – inuti tröjan. Den andra stjärnan är placerad bak i nacken på tröjan, medan den första är kvar ovanför klubbmärket.

– Vi har haft två stjärnor på bröstet sedan tidigare, och den andra stjärnan fick då stiga åt sidan en liten, liten, stund. Vi funderade kring var vi skulle ha den andra stjärnan under tiden och då valde vi att ha den på insidan av tröjan för att enkelt och snabbt kunna plocka fram den, säger Malmö FF:s kommunikationschef Peter Åhlander till Kvällsposten.

MFF ser det däremot inte som någon kupp mot de andra lagens supportrar.

– Jag ser det inte som någon kupp, det är bara så att vi snabbt och smidigt kan plocka fram en stjärna när det åter är dags, säger Åhlander.

Malmö FF har efter ett nytt guld 2014 vunnit SM-guld 18 gånger.