Uppgifter: Överväger sparka guldtränaren

Expressen: Utbrett missnöje i spelartruppen

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

SM-guld och nominerad till priset som årets tränare i allsvenskan.

Trots det överväger Malmö FF, enligt Expressen, att sparka tränaren Allan Kuhn.

– Klubben får fatta beslut om vad de ska göra med spelare eller ledare i klubben, säger målvakten Johan Wiland till Sportbladet.

Expressen hänvisar till ”initierade uppgifter” som skvallrar om ett utbrett missnöje med guldtränaren Allan Kuhn inom ”stora delar av spelartruppen”. Åsikterna ska gälla en avsaknad av spelidé, grundspel och rutin hos tränaren.

Söker efter ersättare

Missnöjet ska även ha nått sportchefen Daniel Andersson och vd:n Niclas Carlnén vilket fått till följd att klubben nu överväger att sparka dansken. Inget beslut ska vara taget men MFF-ledningen har trots det, enligt Expressen uppgifter, påbörjat sökandet efter en ersättare.

Målvakten Johan Wiland vill inte bemöta uppgifterna.

– Jag har egentligen inga kommentarer till såna uppgifter. Det är inte upp till oss spelare att säga något. Vi är väldigt nöjda över att ha vunnit allsvenskan och det är det vi är lyckliga över nu. Sen får vi se vad som händer. Det är så fotbollen fungerar. Man inte vad som händer under morgondagen, säger Johan Wiland till Sportbladet.

”Är inte upp till oss”

Vad säger du om uppgifterna att det ska finnas ett utbrett missnöje med Allan i spelartruppen?

– Det har jag inga kommentarer till. Det är inget jag kan säga något om.

Hur är din egen bild av Allan som tränare?

– Inga kommentarer. Det är klubben som får fatta beslut om vad de ska göra med spelare eller ledare i klubben. Det är inte upp till oss spelare.

48-årige Kuhn kom till Malmö FF så sent som i januari.