Uppgifter: Förre Dif-tränaren tar över MFF

Magnus Pehrsson pekas ut som Allan Kuhns ersättare

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Trots SM-guldet fick Allan Kuhn sparken i Malmö FF.

Nu skriver Expressen att allt pekar på att Magnus Pehrsson blir danskens ersättare.

– Det är naturligt att det bli spekulationer när jag är ledig som tränare, säger han till tidningen.

Ett utbrett spelarmissnöje uppges vara ett av skälen till att Allan Kuhn i dag fick sparken efter endast en säsong som tränare i Malmö FF.

Detta trots att klubben säkrade SM-guldet redan med två matcher kvar på spelschemat.

– Vår bedömning är att vi behöver ett annat ledarskap för att ta fortsatta kliv mot en ny nivå för Malmö FF, sa sportchefen Daniel Andersson till Sportbladet och uteslöt samtidigt inte att han själv kunde ta över som ny tränare.

– Det gör jag inte. Däremot inte sagt att det blir så.

Uppges blivit intervjuad

Nu gör uppgifter i stället gällande att Malmö har börjat titta intensivt på alternativ utifrån för att hitta en ersättare. Detta enligt Expressen vars "initierade källor" uppger att klubben har intervjuat Magnus Pehrsson och efter detta utsett honom till huvudkandidat att ta över som ny tränare.

Pehrsson har både ett förflutet som spelare och tränare i Djurgården och kommer senast från en sejour som förbundskapten i Estland mellan 2013 och 2016.

"Inga kommentarer"

Själv är han dock förtegen gällande uppgifterna om att han ska ta över MFF.

– Det är en massa spekulationer och rykten just nu. Jag vill inte kommentera något kring det eller något om klubbar. Det är naturligt att det bli spekulationer när jag är ledig som tränare, säger han till Expressen.

– Som sagt, jag har inga kommentarer till det eller vilka klubbar som jag har varit i kontakt med.

Magnus Pehrsson lämnade tränaruppdraget i Djurgården våren 2013 efter att ha upplevt sig hotad av supportrar. 40-åringen har sedan dess, vid sidan av rollen som estländsk förbundskapten, bland annat varit expert i Viasat.