Trippla knockar

Hjärnskakning, blod och förlust

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
KNOCK 1 Magnus Wikström knockas blodig.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Magnus Wikström knockades blodig och Peter Westman åkte på en hjärnskakning.

Den otäcka kollisionen sänkte Örebro – och bäddade för Gais brassefest på Ullevi.

– Det svartnade för ögonen och blödde rejält, säger Wikström.

Örebros mittback fick enligt uppgift sys med 17 stygn i pannan efter krocken med egna målvakten Peter Westman i slutet av första halvlek.

– Jag känner mig överkörd, säger en hårt bandagerad Magnus Wikström efter 0–3-förlusten.

Han träffades olyckligt av Westmans knä.

– Det enda jag kommer ihåg är att jag fick en ordentlig smäll, annars har jag ingen aning om vad som hände. De som sett tv-bilderna säger att jag fick en liten knuff (av gaisaren Daniel Morais Reis), men jag upplevde inte att det var något oschyst, säger Wikström och fortsätter:

– Det blödde rätt så rejält så det var bara att invänta hjälp. Nu står jag på benen i alla fall, men det lär inte bli någon fotboll de närmaste dagarna.

Jack ända in till benet

Örebros naprapat Urban Juneholm:

– Magnus fick ett riktigt djupt jack i pannan, ända in till benet. De fick lappa ihop tre eller fyra flikar för att det var så uppfläkt. Men han klarade sig undan hjärnskakning.

Det gjorde inte Peter Westman. Han spelade visserligen den återstående minuten av första halvlek – och släppte in ett mål – men Örebros medicinska team beslöt sig för att byta ut honom i paus.

– Han fick mer och mer huvudvärk och det flimrade för ögonen. Han var klart påverkad i huvudet och då ska man inte fortsätta, säger Urban Juneholm.

Peter Westman var så pass groggy att han inte kunde svara på frågor och det är oklart hur länge han blir borta.  

 Örebros ofrivilliga dubbelbyte blev kännbart, och Gais födelsedagsbarn Daniel Morais Reis (22) gjorde två mål inom loppet av någon minut – ett precis före paus och ett direkt efter.

– Jag är glad. Att få vara frisk, få spela, göra mål och fylla år. Jag har behövt tid för att anpassa mig till klimatet och det känns bra att tränarna har haft tålamod med mig, säger brassen.

ARTIKELN HANDLAR OM