”Skulle slå invandrare”

Örebro-spelaren åtalad för misshandel och våldsamt motstånd

FOTBOLL

Örebros anfallare Michael Jidsjö stod mitt i centrala Örebro och skrek att han skulle slå eller döda invandrare, uppger Nerikes Allehanda.

När två tjejer sa till Jidsjö fick den ena ett knytnävsslag i ansiktet.

Anfallaren står nu åtalad för misshandel och våldsamt motstånd.

Foto: BILDBYRÅN
Michael Jidsjö.

Det var på nyårsnatten som Jidsjö befann sig i centrala Örebro i sällskap med en kompis. I polisförhör säger Jidsjö, enligt NA, att han tidigare på kvällen blivit trakasserad av ett gäng ”som kom från Afrika” och därför var arg. 19-åringen ska då, enligt fyra vittnen, ha ställt sig och skrikit att han ska döda eller slå invandrare.

En tjej gick fram till Jidsjö och sa att hennes pojkvän var invandrare och undrade om han skulle slå honom.

– Nej, jag ska spöa dig, blev Jidsjös svar varpå han slog till tjejen i ansiktet med öppen hand så att hon tappade balansen.

Knytnävsslag över halsen

Tjejens kompis sprang då fram och undrade vad Jidsjö höll på med men svaret från 19-åringen blev återigen ett slag i ansiktet, denna gång med knytnäven. Slaget tog på hakan och halsen och flickan säger i förhör att hon tappade andan.

Polisen tillkallades samtidigt som Jidsjö försvann från platsen. 19-åringen har till NA avböjt att kommentera händelsen men förnekar i polisförhör sin inblandning i misshandeln. Anledningen till att han sprang från platsen var att han tidigare blivit tagen och polis och därför var rädd.

Slogs med sin egen bror

Jidsjö står nu åtalad för misshandel och rättegången inleds på tisdag nästa vecka. Där finns även en åtalspunkt om våldsamt motstånd mot 19-åringen från valborgsnatten 2008.

Jidsjö hamnade då i bråk med sin bror och polis kom till platsen. Anfallaren vägrade då att lämna festen och gjorde istället motstånd. Polisen fick till slut trycka ner Jidsjö på marken och handfängsla 19-åringen.

Jidsjö har i år gjort ett inhopp i allsvenskan och har 15 pojklandskamper på meritlistan.