Bassombeng har flytt Örebro

Reste hem utan tillstånd efter serieavslutningen

FOTBOLL

Örebros Eric Bassombeng har lämnat landet. Efter sista matchen mot Trelleborg satte sig 26-åringen utan tillstånd på ett plan hem till Kamerun.

– Plötsligt hade han bara rest i väg. Jag visste inte ens att han hade flygbiljetter, säger landsmannen Jacques Nkamadoum som tagit hand om Bassombeng till Nerikes Allehanda.

Eric Bassombeng kan ha gjort sin sista match i ÖSK. Den strulige kameruanen har lämnat landet utan tillstånd och ingen vet om han tänker återvända.

– Han hade inte sagt eller antytt något om det här. Sedan ringde han och sa att han mådde dåligt och att han saknade sin fru och att han rest tillbaka till Kamerun. Jag har själv försökt att ringa upp Eric efteråt men han svarar inte alltid när han vet vad det gäller, säger Jacques Nkamadoum till NA.

Tror du Bassombeng kommer tillbaka?

– Han är som en lillebror för mig och det hoppas jag verkligen. Men man vet aldrig med Eric vad som är sant eller inte. Förhoppningsvis känner han efter att han längtar hit igen efter att ha varit med sin fru ett tag.

”Något vi får utreda”

Även under sommaruppehållet lämnade Bassombeng klubben utan att meddela klubbledningen. En och en halv veckas extra semester resulterade då i böter och frågan är om ÖSK har fått nog nu?

– Jag fick reda på av Jacques att Eric åkt hem. Anledningen vet jag inte just nu utan det är något vi får utreda. Men han har i alla fall åkt hem olovligt eftersom semestern började i går för spelarna och sedan sträcker sig till 30 november, säger sportchefen Lennart Sjögren.