ÖSK:s hemliga vapen – vilar sina spelare

Örebro gör succé på bortaplan: ”Har en ny uppladdning”

1 av 2
FOTBOLL

GÄVLE. Här är hemligheten bakom nya starka bortalaget Örebro.

Genom att åka tidigare till matcherna och vila på hotell har laget tagit tre bortasegrar av fyra möjliga.

– Jag tror starkt på att det är vår nya uppladdning som gett oss resultaten, säger tränaren Sixten Boström.

Det var i förlustmatchen mot just Gefle IF förra året som Sixten Boström tog beslutet om att komma tidigare till bortamatcherna istället för att matchvärma på hemmaplan och komma strax för avspark.

– Jag tog upp det efter den förlusten eftersom jag tyckte det såg ut som vi sov på planen och hamnade snabbt i underläge, säger Sixten Boström.

Vilar spalerna

De nya rutinerna gör nu att Örebro kommer flera timmar tidigare än normalt till sina bortamatcher och matchvärmer på arenan och sedan vilar spelarna ut på dagrum timmarna före matchen.

– Vi får helt klart en bättre uppladdning på det här sättet och nu förbereder vi oss på precis samma sätt både inför borta- och hemmamatcherna. På så sätt är spelarna mer utvilade och koncentrerade direkt från start. Nu måste vi bara få igång spelet på hemmaplan också, säger Sixten Boström.

”Spelar stor roll

Samuel Wowoah gjorde matchens första mål när han slog en frispark rakt i mål i den 37:e minuten. Han håller med om att uppladdningen som påminner om hur man bortalagen i elitserien i hockey gör har gett resultat.

– Absolut. Det spelar en stor roll för oss spelare. Du blir betydligt mer utvilad i en hotellsäng än att komma direkt ut ur en buss. Det kan vara svårt att sitta och sova, allt är obekvämare i en buss och så låter det mer. Det är viktigt att vara rejält utvilad inför en match så man verkligen kan ge allt och är med direkt från start, säger Samuel Wowoah.

Örebro avancerade i och med sin tredje raka bortseger till en fjärdeplats i tabellen.

FAKTA

Örebro på bortaplan

3 vinster

23/3: Malmö 0–3

5/4: AIK 1–0

15/4: BP 1–0

19/4: Gefle 3–1

Örebro på hemmaplan

1 vinst

15/3: Åtvidaberg 2–0

29/3: Mjällby 0–2

12/4: Gais 0–2